°C 16

Vukovi 'rastrgali' Bikove

23.01.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu se dobro proveli na gostovanju kod Cibone u Draženovom domu. Vukovi su slavili s uvjerljivih 105:77, uz majstorsku partiju Borne Kapuste, bivšeg kapetana Gorice, koji je na kraju upisao double-double učinak s 18 koševa i 11 asistencija.

Sjajni su bili i drugi bivši Goričani koji sada nose dres Cibone. Krešimir Ljubičić s 19 poena te Marko Baković sa 16 koševa dominirali su pod obručima.

U redovima Gorice istaknuo se tek Karlo Uljarević s 19 koševa.

“Uvukla se neka viroza u naš sastav. Četiri – pet igrača mi je pod temperaturom i bilo je upitno koliko će nas se uopće skupiti za današnju utakmicu. Čestitam dečkima koji su ovo iznijeli poslije jednog lošijeg razdoblja gdje smo četiri ogleda izgubili u nekom egalu. Trebala nam je ova pobjeda. U četvrtak nas već čeka Zabok i moramo se okrenuti pripremi tog susreta," poručio je nakon pobjede trener Cibosa Josip Sesar, koji je godinama uspješno s klupe vodio Goricu.

“Dobro smo otvorili utakmicu, išli smo na kartu umora kod Cibone s obzirom na to da su u petak igrali protiv Mornara. Međutim, Kapusta je danas imao svoju večer. Otvorio je susret sa 4/4 šutom za tri poena, a mi na to nismo znali odgovoriti. Nismo uspjeli ni doći do veće prednosti u prvoj četvrtini. Kasnije je potom došlo do razigravanja cijele ekipe, a mi smo ušli u rotaciju koju nismo mogli pratiti. Upali smo u Cibonin mlin i utakmica je praktički bila riješena već u trećoj četvrtini,” analizirao je aktualni trener Gorice Braslav Turić.

Bikovi su i dalje na samom dnu ljestvice HT Premijer lige, sa samo dvije pobjede u 16 nastupa. DepoLink Škrljevo ima jednu pobjedu više, dok je Alkar na četiri pobjede. Ove tri ekipe za sada su glavni konkurenti za ispadanje i možemo se samo nadati kako će se Gorica do kraja sezone uspjeti 'izvući' iz ove neugodne situacije.

Upravo će u idućem kolu Škrljevo gostovati u goričkoj Gradskoj sportskoj dvorni, u velikom derbiju začelja, no, prije toga će Goričani morati odigrati čak tri utakmice regionalna ABA 2 lige, protiv Krke iz Novog Mesta, Sloge iz Kraljeva te Podgorice.