°C 6

[VIDEO] Lovrić iz dva slobodnjaka srušio Lokomotivu, savršeni niz i utrka s Dinamo se nastavljaju

13.09.2020.

Damir Žbulj

Nastavila je Gorica svoj savršeni pobjednički niz i nakon četiri kola HT Prve lige. Gostovanje kod Lokomotive odlučio je Kristijan Lovrić, koji je majstorskim golovima iz dva slobodna udarca donio turopoljskom prvoligašu novo slavlje!

Ušla je ekipa Valdasa Dambrauskasa u ovoj dvoboj nakon slabije partije u Kupu prije nekoliko dana, no, uspješno su svladali novu prepreku i na vrhu ljestvice i dalje jedino Dinamo i Gorica imaju maksimalan učinak.

Lovrić je u samom otvaranju dvoboja imao prvi pokušaj iz slobodnjaka i uzdrmao je vratnicu, što je bio dobar pokazatelj njegove pucačke forme ove nedjelje.

Uskoro je svoj dalekometni udarac isprobao i Mudrinski, ali je otišla malo pored gola domaćih. Imao je srpski napadač i veliku priliku u nastavku, no, on nije nastavio svoju sjajnu golgetersku formu i ostao je na pet golova. I dalje je vodeći strijelac!

Nije bez posla bio i Kahlina, koji je s nekoliko dobrih intervencija dao dodatni poticaj Goričanima.

Lovrić je svoju ekipu u vodstvo doveo nakon pola sata igre, lukavim slobodnim udarcem s lijeve strane. Lopte je išla na peterac, Steenvoorden nije stigao, vratar Lokosa nije dobro reagirao i na semaforu je bilo 0:1.

U nastavku je Lokomotiva još dodala gas, ali je sve njihove pokušaje zaustavila obrana Gorice.

Trenutak odluke dogodio se pet minuta prije isteka regularnog vremena. Ponovno je Lovrić fantastično naciljao i pogodio iz slobodnjaka s više od 20 metara.

Na ulasku u sudačku nadoknadu Lokomotiva je uspjela smanjiti zaostatak, Fran Karačić je odgovorio na sličan način, iz odlično izvedenog slobodnog udaraca, no, sama završnica prošla je bez drame., Goričani su majstorski odbili sve pokušaje domaćih i uzdignutih šaka napustili su travnjak u Kranjčevićevoj ulici.

Dinamo je vodeći zbog malo bolje gol razlike (13-2), dok Goričani imaju 12-5, a Hajduk na trećem mjestu već zaostaje pet bodova.  



HNK GORICA: Kahlina - Doka, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Čanađija, Babec - Špikić (Dvorneković od 58.) , Mitrović (Suk od 58.), Lovrić - Mudrinski. Trener Valdas Dambrauskas.
NK LOKOMOTIVA: Dos Santos - Mersinaj, Kolinger, Kovačić (Sammir od 66.) - Karačić, Cokaj (Kallaku od 77.), Đira, Marković - Petrak, Majić (Ćuže od 55.) - Tuci (Budimir od 66.). Trener Goran Tomić.