°C 10

[VIDEO] Goričani izvukli bod u derbiju u Sesvetama

28.03.2022.

Damir Žbulj

Okršaji Sesveta i Gorice gotov su uvijek bili pravi rukometni spektakli, a tako je bilo i u petom kolu Lige za prvaka. Sesvete su ove sezone u dramatičnom dvoboju s 30:29 izbacile Goričane iz Hrvatskog rukometnog kupa, a novi je derbi ponudio sličnu dramatiku, međutim, ovaj put završilo je bez pobjednika...

Ekipa Andrije Nikolića je u prvom poluvremenu imala u nekoliko navrata i dva gola viška, no, na predah odlazi s minimalnih 13:14, pogotkom Laljeka na asistenciju Tomašića u posljednjim trenucima prvog dijela.

U nastavku slična priča, Gorica je većinu vremena u prednost, ali Sesvete su stalno u priključku. Domaćin je bio jako blizu pobjedi jer je u razmaku od 50. do 53. minute serijom od četiri uzastopna pogotka stigao do 'ogromnih' 28:25.

Ipak, Laljek i Ceković smanjuju zaostatak, važan gol minutu i pol prije kraja zabija Kajo Cikatić, a za konačnih 30:30 pogađa Matej Svržnjak.

Imao je domaćin 30 sekundi za posljednji napad, ali su Goričani čvrstom obranom i prekršajima onemogućili bilo kakvu prijetnju za svoja vrata, a deveterac Krešića nakon isteka vremena završio je u bloku.

Ivan Laljek preuzeo je odgovornost u ovom susretu i predvodio je Goricu s osam golova i dvoznamenkastim brojem asistencija.

Kapetan Ceković dodao je šest komada, a sjajan je bio i Cikatić s pet golova, bez promašaja. Svržnjak je na kraju precizan bio četiri puta, dok je Sladoljev imao 11 obrana.

Dominik Gal i Juro Čakarić postigli su svaki po tri komada, također uz savršeni učinak, dok je Fran Tomašić jednom zatresao protivničku mrežu.



Krešimir Krešić s osam i Ivan Dumenčić sa šest zgoditaka istaknuli su se u sesvetskim redovima.

Već sada je poprilično jasno kako će se Gorica i Sesvete nadmetati za tu treću poziciju, za mjesto prvog pratitelja vodećem dvojcu, koji se bori za titulu prvaka. U ovom kolu dogodila se i mala senzacija, jer je Nexe uspio na svom terenu pobijediti PPD Zagreb.