°C 5

[VIDEO] Conev zabio iz penala, Rijeka prejaka za Inter

20.05.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera odradili su prvu pripremnu utakmicu prije nastavak ove turbulentne sezone.

Tomislav Ivković je svoj debi na klupi Žutih imao kod trenutno drugoplasirane Rijeke, a dvoboj je završio 4:1 slavljem domaćih. 

Kako je i najavio, strateg Intera priliku je dao praktički svim igračima te je rezultat u ovom trenutku bio u drugom planu. Poraz je na prvi pogled uvjerljiv, no, daleko od toga da zaprešićka momčad nije imala svoje prilike.

U početnoj postavi bili su Matković, Nekić, Bruggen, Soldo, Bosec, Petrović, Mlinar, Benčić, Andrić, Postonjski, Mamut, dok su priliku u nastavku dobili Grgić, Savić, Vego, Rom, Marasović, Mazalović, Mitrović, Zamouri, Plehan, Bilobrk, Barić, Vušković i Conev, koji je bio jedini strijelac u mrežu domaćina.

Rijeka je dvoboj otvorila s nekoliko dobrih pokušaja, baš kao štop je to bio i onaj Postonjskog u 11. minuti, kad je Pandur obranio njegov udarac.

No, ubrzo je kapitulirao Matković. Murić je odlično ubacio iz kornera, stasiti Yateke se izborio za poziciju i poentirao udarcem glavom.

Inter nije bio bezopasan. Mlinar se u 20. minuti našao u poziciji gdje je mogao birati kojem će slobodnom suigraču pred golom Rijeke gurnuti loptu, ali loše dodavanje upropastilo je ovu obećavajuću priliku.

Domaći su povećali prednosti nakon pola sata igre, nakon nove pogreške zadnje linije Intera, Lončar se sjurio prema golu s lijeve strane i rutinski poentirao.

Uslijedilo je nekoliko novih prigoda za Rijeku, a Inter se 'probudio' tek u finišu prvog dijela, kad je Mlinar dobro pucao s 18 metara, ali je otišlo preko gola.

Nastavak nije mogao početi lošije. Pokušaj dodavanja vratara Intera presjekao je Andrijašević, Čolak je dočekao loptu i povećao prednost na 3:0. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije pogodio vratnicu...

Inter je na sve to odgovorio - pogotkom. Conev je izbjegao zaleđe, srušen je u kaznenom prostoru, a sam je i realizirao udarac s bijele točke.

Rijeka je konačni rezultat postavila 20-ak minuta prije kraja, također s 11 metara, kad Čolak izborio i zabio penal.

 

Bez obzira na poražavajući ishod, Ivković ipak donekle može imati razloga za optimizam, a ima i još dovoljno vremena da u potpunosti pripremi momčad za sve izazove koji očekuju Inter u posljednjih deset kola.

Iduća provjera bit će u subotu u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Žuti u završnu borbu za prvoligaški spas kreću 5. lipnja na Poljudu kod Hajduka. U dosadašnjih 26 kola osvojili su 17 bodova, koliko ima i posljednji Varaždin, dva boda manje od Istre 1961.