°C 6

Velimir Šandor u Tokiju osvojio paraolimpijsko srebro: Mama, velika ti hvala, znam da si ovo ti 'režirala'!

29.08.2021.

Damir Žbulj

Sav rad i trud, sva krv, sav znoj i suze isplatili su se ove nedjelje Velimiru Šandoru, koji je nakon paraolimpijske bronce u Rio de Janeiru stigao i do paraolimpijskog srebra u Tokiju!

Fantastični Velimir, naš domaći dečko rodom iz breške Opatije, bacio je disk u svojoj F52 kategoriji 19.98 metara, što mu je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto.

Zlato je otišlo u Poljsku, ali Piotr Kosewicz bacio je samo četiri centimetra dalje...

Brončani je bio Indijac Kumar s 19.91 metara.

Šandor je i u Riju bio prvi hrvatski osvajač medalje, a taj trend nastavio je sada i u Tokiju.

Vjerujemo kako će u istom ritmu, možda i s još sjajnim odličjem, nastaviti i za tri godine u Parizu.

"Ovo je čudo, ne znam što se opće dogodilo. Znam da sam u Tokiju, ali ne znam gdje se nalazim jer su duša i tijelo negdje drugdje," rekao je Šandor nakon natjecanja, još uvijek pod dojmom nakon osvojene medalje.

Sa suzama u očima posvetio je medalju majci, koja je preminula prošle godine.

"Ovo je definitivno najemotivniji trenutak i ovu medalju posvećujem majci koja me napustila prošle godine. Ona me gurnula u sport, motivirala me i bodrila. Ovo je posveta njoj i mama velika ti hvala. Znam da si ovo ti režirala," dodao je Opatijac.

"Pet godina je prošlo od medalje u Riju što nije malo. Ova godina odgode je dobro došla da se stvari poslože, da se pripremim i fizički i psihički..."

Za kraj je 35-godišnji Šandor poslao poruku onima koji ove paraolimpijske igre i ovaj sport smatraju 'cirkusom'.

"Tko misli da je ovo 'dođeš, baciš i osvojiš medalju', samo neka izvoli probati. Iza svega ovoga stoji enorman rad i trud i želim se zahvaliti trenerima Ivanu Čengiću i Mihovilu Renduliću jer bez njih ne bi bilo ove medalje!"

Šandoru je ovo rezultat karijere, a već u svojoj kolekciji ima i zlato sa Svjetskih igara u Sočiju, broncu sa Svjetskog prvenstva u Dohi 2015., srebro s Europskog prvenstva u Grossetu, srebro sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. te broncu s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Poljskoj.

 

 

 

(Foto: HPO)