°C 7

Vedran Planinšek srušio hrvatski rekord: U 24 sata biciklom prošao 792 kilometra

26.07.2022.

Damir Žbulj

Velikogoričanin Vedran Planinšek zauzeo je drugo mjesto na biciklističkom ultra maratonu Slo24Ultra. Riječ je o natjecanju u kojem je cilj u 24 sata prijeći što veću razdaljinu. Utrka je startala u petak u 18 sati iz Dobrovnika u Sloveniji, a u subotu u 18 sati zahvaljujući prosječnoj brzini od 33,11 kilometara na sat Vedran je prešao 792 kilometra i srušio dotadašnji državni rekord koji je iznosio 726 kilometra.

"Još ne mogu doći sebi. Bilo je izazovno. Preko dana imali smo pržionu na 42 stupnja, a velike probleme stvarao nam je i jak vjetar. Uspio sam proći utrku bez ijednog grča. Za dobar rezultat je zaslužna i taktika koju sam izabrao. Prvih 16 sati nisam stajao i to je bilo presudno. Bio sam sedmi, kad su natjecatelji ispred mene zbog velike vrućine počeli pucati. Nekako sam uhvati treću poziciju, da bi se na kraju probio na drugo mjesto," rekao nam je Vedran.

Naš biciklist odmjerio je snage s 40-tak biciklista iz cijelog svijeta, a među njima je bilo i 15-tak profesionalaca. O kakvoj se konkurenciji radi najbolje govori podatak o tome da je prvo mjesto osvojio svjetski i europski rekorder na 24 sata Verstovšek Stanko. Riječ je o natjecateljima koji imaju jaku logistika, od trenera i mehaničara do fizioterapeuta.