°C 19

Uvjerljivo slavlje Bikova u Slavonskom Brodu na startu Prve muške lige

09.10.2023.

Damir Žbulj

Iako su nekoliko dana prije otvaranja sezone u Prvoj muškoj ligi promijenili trenera, a umjesto Nevena Nikolića je na 'vruću' klupu Bikova sjeo dosadašnji tajnik Miron Češkić, košarkaši Gorice sjajno su otvorili natjecanje u drugom rangu hrvatske klupske košarke, uvjerljivom pobjedom kod Marsonije u Slavonskom Brodu.

U konačnici je na semaforu svijetlilo okruglih 60:80, iako je imala Gorica u završnici i 30 poena razlike...

Marsonia je u otvaranju dvoboja imala vodstvo, ali su Bikovi uspjeli uhvatiti svoj ritam i u finišu prvog poluvremena su već imali dvoznamenkastu prednost.

Dobra igra nastavila se i u nastavku te je sigurna pobjeda apsolutno zaslužena...

Sjajan je bio Jure Gunjina s 25 poena i 16 skokova te je svojim bogatim iskustvom i znanjem itekako pomogao u ovom slavlju. Istaknuo se i Frano Miloloža s 13 koševa, dok je Martin Klepo imao deset poena i pet asistencija. Blizu double-double učinka bio je i Kristijan Šutalo, s deset skokova i osam koševa, dok je svoj doprinos dao i iskusni kapetan Ante Mašić, istinska ikona KK Gorica, koji nije napustio klub niti u ovim izazovnim vremenima.

Kod poraženih je  Kemon Lewis Basset zabio 25 koševa, a Vlado Zadro je dodao 20 poena. Matej Češkić, brat trenera Gorice, ostao je na 'nuli', promašio je svih pet pokušaja. 

"Čestitam ekipi na pobjedi! Otvorili smo sezonu na najbolji mogući način. Nakon izgubljene prve četvrtine, posložili smo se i preuzeli vodstvo koje smo održavali do kraja utakmice. Imamo još puno stvari na kojima moramo raditi, ali današnji cilj je ostvaren, a to je da smo se iz Slavonskog Broda vratili s pobjedom. Čestitao bih ekipi Marsonije na fer i korektnoj igri i želim im puno uspjeha u ostatku sezone. Za mene vrlo emotivna utakmica, jer mi brat igra za KK Marsonia, a cijela obitelj bila je na tribinama," emotivno je poručio trener Gorice Miron Češkić pa dodao:

"Mi se okrećemo novim izazovima i utakmici protiv KK Zagreba koju igramo na domaćem terenu i želimo do novih bodova.”

Gunjina je bio važan igrač Gorice i u prvoligaškom društvu, a sada je samo potvrdio kako je svoju ulogu u ovoj 'novoj' ekipi shvatio maksimalno ozbiljno: "Odličan start prvenstva za nas. Pohvalio bih cijelu momčad i mislim da su svi bili na visini zadatka. Posebne čestitke našem treneru Mironu Češkiću koji je nenadano upao na vruću stolicu i odradio to 'muški'. Mi se sada okrećemo Zagrebu i pozivamo navijače da nas u subotu podrže na domaćem terenu gdje ćemo također tražiti pobjedu.”

U prvom kolu pobjede su upisali još i KK Omiš Čagalj Tours kod Podstrane, KK Zagreb protiv KK Stoja iz Pule, Kvarner 2010 nad Samoborom, HAAK Mladost u Crikvenici i KK Jazine Arbansi protiv KK Ribola Kaštela.

Dvoboj protiv legendarnog KK Zagreb, koji je na putu povratka na stare staze slave, na rasporedu je u subotu 14. listopada u našoj Gradskoj sportskoj dvorani.