°C 6

Udarnice zlatne u Splitu: Predstavili smo Hrvatsku na najbolji mogući način!

20.08.2021.

Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika pod vodstvom trenera Josipa Mesnika pobjednice su međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih, jednog od najmasovnijih natjecanja za djecu i mlade u Europi.

Djevojke 2006. godišta su bile najbolje prvo na regionalnoj pa na državnoj završnici, a sve su okrunile pobjedom na međunarodnom finalu, koje se također održalo u Splitu.

Ponovno je Mesnik dobro pripremio svoje cure, koje su pobjedama nad ekipama Lavica iz Srbije (20:14) te Sloge iz BiH (16:10) zasluženo stigle do zlata.

"Nakon državne završnice osvojili smo i međunarodne Plazma Sportske igre mladih i predstavili Hrvatsku na najbolji moguci način," javio je strateg omladinskog pogona Udarnika.

Za veliko i zasluženo slavlje pobrinule su se Nika Škarpa, Nela Mladić, Iva Štefan, Iva Karaula, Ivana Fratnik, Veronika Šabarić, Antea Čičak, Lucija Horvatić, Sara Tatarević, Iva Pisk, Ira Mikulin te Ana Marija Bunoza, igračica koju je Udarniku za Sportske igre mladih ustupila RK Dalmatinka iz Ploča.

Ova prestižna titula tek je uvod u novu sezonu...

"Cilj nam je svakako sa što više ekipa izboriti završnice, prvenstveno s 2005. i 2006. godištem. Pokušavamo biti realni davat ćemo svoj maksimum. Igrat ćemo svoje državno prvenstvo, ali će djevojke sudjelovati i u 3. HRL kao seniorska ekipa, gdje će se cure imati priliku 'kaliti', stjecati još više iskustva kroz jače suparnice. Nadam se kako ćemo u novoj sezoni nadoknaditi sve ono propušteno u ove proteklih godinu i pol dana," rekao nam je trener Mesnik u razgovoru prije odlaska u Split.

Udarnik će krajem godine predstavljati naš grad i Županiju na jednom od najvećih i najkvalitetnijih svjetskih rukometnih turnira za mlađe dobne uzraste.

Uskoro će Udarnice nastupiti i na snažnom i masovnom turniru u Čakovcu...

"Idemo na veliki turnir u Švedsku, u Lund, krajem prosinca. To je jedan od boljih rukometnih turnira u Europi, naravno i svijetu. Tamo će odmjeriti snage s drugim školama rukometa, od skandinavske pa do svih ostalih. U ovom pripremnom razdoblju idemo na jedan veliki turnir u Čakovec, Pozoj International Handball Cup, a tamo će biti najbolje ekipe u Hrvatskoj u tim mlađim godištima i imat ćemo priliku odigrati dobre i čvrste utakmice. Nije nam rezultat u prvom planu, ali želimo odigrati egal s tim našim jakim ekipama i možda 'skinuti koji skalp'. Prioritet nam se dobro pripremiti za početak natjecanja i da odigramo kvalitetno ovu novu sezonu pred nama, gdje ćemo pokušati dosanjati taj san i još jednom otići na državnu završnicu prvenstva Hrvatske..."

"Nadam se da će nas taj naš pravi pristup negdje i odvesti," zaključio je Mesnik.