°C 11

Učenice OŠ Milana Langa prvakinje Hrvatske

13.03.2019.

Vana Pocrnjić

Na drugom Otvorenom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola u karateu, koje je održano u Đurđevcu 9. ožujka, sudjelovalo je 37 škola (20 u ženskoj i 17 u muškoj konkurenciji) i oko 200 učenika i učenica.

Uvjet za nastup škole je da imaju ekipu od minimalno 3 do 9 učenika ili 3 do 7 učenica koji treniraju karate u nekom od karate klubova. Na osnovu postignutih pojedinačnih rezultata na ovom natjecanju zbrajaju se bodovi za pojedinu školu.

Za osnovnu školu Milana Langa, Samobor, nastupile su učenice od 1. do 4. razreda: Nika Zorko, Alisa Jurjević, Emilija Mustafić, Tina Kos, Mia Lovreković (sve iz KK Bregana) te učenice od 5. do 8. razreda Mia Fauković (KK Samobor) i Irina Pjajčik (KK Bregana). Voditelj je bio Goran Romić, trener Karate kluba Bregana.

Učenice su sjajnim nastupom ponovile prošlogodišnji uspjeh i opet osvojile prvo mjesto i zlatne medalje. Ovaj rezultat je veliko priznanje za mlade sportašice, članice Karate kluba Bregana, koje će i sljedeće godine sigurno biti u najužem krugu za visok plasman.

Pojedinačno najuspješniji nastup imala je Tina Kos, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji učenica do 40 kilograma, a odlične borbe prikazale su i Emilija Mustafić, Nika Zorko i Irina Pjajčik, koje su bile druge u svojim težinskim kategorijama. Važne bodove osvojile su i Mia Fauković, Alisa Jurjević i Mia Lovreković.

Dečki OŠ Milana Langa zauzeli su 13. mjesto, a nastupili su Tin Svinjarić, Filip Žučko i Petar Žučko.

(Foto: Grad Samobor)