°C 11

Turopoljsko srce je i dalje veliko

27.10.2020.

Damir Žbulj

Godina koja nam se bliži kraju zaista je posebna, puna izazova. Neke smo već uspješno svladali, a neki nas tek još očekuju.

Ljudima u nevolji će u ova zahtjevna vremena trebati pomoć svih nas, više nego ikada.

Sportsko-društvena humanitarna akcija Turopoljsko srce već je dvije godine uspješno organizirala prikupljanje financijskih sredstava za one najpotrebitije, a možemo se nadati kako će i ove godine u blagdansko vrijeme biti prilike za novo druženje...

"Sve što smo planirali odraditi na početku ove neobične 2020. godine morali smo odgoditi na ljetne mjesece, uzimajući u obzir situaciju nastalu zbog pandemije virusa, propisanih epidemioloških mjera pa i 'lockdowna' početkom godine. No, odradili smo naš zadatak i ispunili zacrtani cilj, a to je - pomoć najpotrebitijim obiteljima s područja našeg grada," osvrnuli su se iz Udruge.

Novčani prihodi prikupljeni aukcijom dresova, kotizacijama za humanitarni malonogometni turnir i donacijama utrošeni su na kupovinu novog namještaja, kućanskih aparata, PVC stolarije, peći i drva za ogrjev te sličnih potrepština, ovisno o potrebama konkretnih obitelji.

"U našu humanitarnu akciju uključili smo deset obitelji kojima smo osigurali: perilicu rublja (3x), perilicu posuđa, PVC ulazna vrata, PVC prozor (2x), ormar, štednjak (2x), peć na drva (2x) + drva 2x 10m, kuhalo za vodu, mikrovalnu pećnicu, usisavač, trosjed (3x), krevet na kat (2x2), madrac (4x)," naveli su iz Turopoljskog srca.

"Nadamo se da ćemo se uskoro ponovno družiti, nastaviti našu uspješnu priču i zajedničkim snagama i dobrom voljom zaključiti ovu neobičnu godinu na pozitivan način," poruka je svima za kraj.