°C 8

Turopoljski prvoligaš saznao raspored odgođenih utakmica i termin osmine finala Kupa s Lokosima

09.11.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice saznali su termine odigravanja odgođenih utakmica, koje su morali propustiti zbog korone i samoizolacije, što u svojim redovima, što u redovima svojih suparnika. 

Nakon reprezentativne pauze turopoljski prvoligaš prvenstveno natjecanje nastavlja prema rasporedu na gostovanju u Šibeniku, u petak 20. studenog od 19.05 sati.

Već tri dana poslije, u ponedjeljak, 23. studenog, s početkom u 18 sati, HNK Gorica će na svom Gradskom stadionu dočekati NK Varaždin. Riječ je o odgođenoj utakmici 10. kola HT Prve lige.

Redovnu utakmicu 13. kola, protiv Lokomotive na domaćem terenu, HNK Gorica će igrati u subotu, 28. studenog, a već u srijedu, 2. prosinca (17 sati), u Velikoj Gorici će gostovati NK Slaven Belupo, u odgođenoj utakmici 11. kola prvenstva.

U subotu, 5. prosinca, kad Gorica gostuje kod Istre 1961 na stadionu Aldo Drosina, a tjedan dana poslije, u subotu, 12. prosinca, na velikogoričkom stadionu, u pretposljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, gostuje NK Osijek.

Poznat je i termin utakmice osmine finala Kupa Hrvatske, HNK Gorica će u srijedu, 16. prosinca, na Gradskom stadionu biti domaćin Lokomotivi.

Izazovna i zahtjevna nogometna jesen trebala bi završiti u subotu, 19. prosinca, gostovanjem kod Hajduka na Poljudu u 16. kolu HT Prve lige.

Preostaje još pronaći i termin odigravanja odgođene utakmice 9. kola s Rijekom, no zbog europskih obaveza kluba s Rujevice moguće je da ona bude odigrana i u drugom dijelu prvenstva.

Ritam utakmica Goričani će pokušati uhvatiti i ove subote. Nakon što su u prijateljskom dvoboju prije nekoliko dana deklasirali zaprešićki Inter, u goste na Gradski stadion stiže drugoligaš Hrvatski dragovoljac.

Nažalost, sve utakmice se zbog aktualne epidemiološke situacije i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite igraju bez prisustva gledatelja. 

Na ljestvici HT Prve lige Dambrauskasova momčad je trenutno na trećoj poziciji sa 16 osvojenih bodova iz osam nastupa.

Dinamo je vodeći s 26 bodova, Osijek ima šest manje, no, obje ekipe imaju dva odigrana susreta više.

(Foto: HNK Gorica)