°C 14

Trofej Kupa Snježane Ušić ponovno završio u vitrinama zagrebačke Mladosti

11.03.2021.

Damir Žbulj

Kup Hrvatske za odbojkašice, koji nosi ime prerano preminule naše hrvatske i velikogoričke sportske legende Snježane Ušić, ponovno je otišao u ruke igračica zagrebačke Mladosti.

Snježana Ušić, rođena Azenić, bila je svojevremeno jedna od najboljih hrvatskih odbojkašica, a onda i trenerica u OK Azena, kojeg je u Velikoj Gorici osnovao njen otac Antun Azenić.

Preminula je 27. travnja 2018. godine, nakon duge i teške bolesti, u dobi od samo 56 godina.

Prestižno hrvatsko odbojkaško natjecanje se u njenu čast igra posljednje tri sezone, a sva tri puta osvojile su ga Mladostašice.

Nakon Rovinja i Zadra, domaćin finalne utakmice ovaj put je bila Rijeka, a u tamošnjoj dvorani Mladost domaće odbojkašice poražene su od gošći iz Zagreba s 3:1 (20:25, 25:19, 25:18, 25:16).

Zagrepčanke su izgubile prvi set, u kojem su domaće igračice pokazale puno više energije i želje za pobjedom. Kod Mladostašica je u tim trenucima bilo velikih problema s prijemom servisa, ali i blokom, tako da su i u napadu bile nedovoljno učinkovite. U drugom setu je trener Leonard Barić u igru umjesto Dinke Kulić na poziciji dijagonale uveo Miku Grbavicu, s kojom je igra ekipe profunkcionirala pa su Mladostašice do kraja igrale sve bolje, i u svakom od sljedeća tri seta mladim Riječankama prepustile sve manje poena.

Kapetanica Mladosti Antonija Volmut nakon utakmice je rekla: ''Osvojen je četvrti uzastopni Kup Hrvatske! Čestitam svojoj ekipi, možda nismo pokazali našu najbolju igru, ali smo i dalje na vrhu! Znamo kakva je situacija u svijetu, nismo imale jakih utakmica kao prethodnih sezona, pa je teško očuvati kvalitetu konstantnom. Sada se okrećemo Prvenstvu i očekujemo još jedno zlato!''

Zlatne medalje Mladostašicama podijelio je suprug legendarne Snješke, naš proslavljeni košarkaš Sven Ušić, a veliki pehar primile su iz ruku predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Bakovića.

 

Nagradu za najbolju igračicu finalnog okršaja dobila je Mika Grbavica.