°C 7

Trofej Dinamo stiže u Veliku Goricu: Cilj je vratiti mlade na sportska igrališta

02.06.2021.

Damir Žbulj

Ove godine u Veliku Goricu stiže jedno od najvećih malonogometnih natjecanja u Hrvatskoj! Popuštanjem epidemioloških mjera omogućilo je održavanje popularnog turnira Trofej Dinamo, kojem je glavni cilj vratiti mlade na sportska igrališta, a po prvi puta će se održati u našem gradu...

Očekuje nas još jedan vrhunski hakl na Betoncu u Cvjetnom naselju i to od 2. do 4. srpnja.

"Trofej Dinamo 2020 trebao je biti najveći do sada. Nakon pet turnira u inicijalnoj godini (2017), svih održanih u Zagrebu, zatim osam turnira u 2018. i 2019., u 2020. se raspravljalo o rekordnih deset turnira u čak šest hrvatskih gradova. Međutim, dogodio se COVID-19, prvo je odgođen početak natjecanja za srpanj, umjesto deset, trebalo se održati pet turnira, no onda je COVID ubacio u višu brzinu i na kraju 'pomeo' Trofej Dinamo, koji je morao otkazati cjelokupno prošlogodišnje izdanje," pojasnili su organizatori iz Futsal Dinama, koji su za ovu godinu predvidjeli ukupni nagradni fond od 50 tisuća kuna.

Glavni cilj Trofeja Dinamo je sačuvati duh Dinama, okupljati mlade i ponovno ih približiti sportskim terenima.

Ekipe u seniorskoj kategoriji kroz natjecanje skupljaju bodove te četiri najbolje momčadi igraju završni turnir.

Svoju ekipu možete prijaviti na broj 098 1700 343 (Samir).

Prvi turnir Trofej Dinamo Dugave igra se od 17. do 22. lipnja u sklopu Dana Dugava, drugi je na rasporedu od 2. do 4. srpnja na Betoncu u Velikoj Gorici, a treći se se igra na Črnomercu od 25. do 28. kolovoza.

Spektakularna završnica na Šalati na rasporedu je od 10. do 11. rujna.