°C 9

Trenerska smjena na klupi košarkaša Gorice

17.11.2022.

Damir Žbulj

Serija od čak osam uzastopnih poraza presudila je dosadašnjem treneru košarkaša Gorice, Vladimiru Krstiću. Nakon sigurne uvodne pobjede protiv Zaboka sve je izgledalo sjajno, ali se već u idućim utakmicama pokazalo kako Krstić jednostavno nije stvorio 'kemiju' s igračima.

Propustio je cijele klupske pripreme, jer je bio član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, ali niti je Hrvatska na EuroBasketu napravila neki značajan rezultat, niti je Gorica s Krstićem ove sezone napravila neki poseban uspjeh.

Momčad je puno bolje izgledala upravo u pripremnom razdoblju, dok je treninge vodio pomoćni strateg Braslav Turić i jedino logično rješenje je bilo da Turić dobije priliku na klupi Bikova.

"Koristeći pauzu u prvenstvu HT Premijer lige za analizu rezultata u proteklom razdoblju, s kojima nismo bili zadovoljni, zajedničkim dogovorom Uprave i prvog trenera došli smo do zaključka da je u ovom trenutku najbolja odluka odlazak Vladimira Krstića," javili su iz redova KK Gorica.

Turić je član stručnog stožera Gorice već drugu sezonu i savršeno poznaje koje su mogućnosti ovih igrača, koje ima na raspolaganju.

”Iznenađen sam jutros pozivom od predsjednika Radovića u kojem sam obaviješten da je klub sporazumno raskinuo ugovor s dosadašnjim trenerom te kako ću ja biti novi trener," iskreno je ispričao Turić.

"Hvala predsjedniku i klubu na ukazanoj prilici te se nadam da ću opravdati to povjerenje. Želim se ovim putem zahvaliti i treneru Krstiću na našoj suradnji i moram pohvaliti njegov trud, studioznost i energiju koju posjeduje," dodao je Turić, koji je dubok trag ostavio u našoj ženskoj košarci te kao izbornik ženske reprezentacije.

Nakon reprezentativne pauze Gorica će već u srijedu, pod Turićevim vodstvom, gostovati u Zadru, a onda Bikove čekaju i novi okršaju u regionalnoj ABA 2 ligi. Domaćin je Sarajevo, a Gorica će odmjeriti snage s banjalučkim Borcem, slovenskim Heliosom i makedonskim Pelisterom. Krajem studenog će Bikovi na svom terenu dočekati Cedevitu Junior, u dvoboju hrvatskog prvenstva.

Na ljestvici HT Premijer lige Gorica je pri samom dnu, sa samo jednom pobjedom u sedam nastupa, a toliko ima i Zabok. Jednu pobjedu više imaju Škrljevo i Bosco. 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)