°C 13

Tragična smrt mladog nogometaša Martina Filipčića potresla Samobor i cijelu Županiju

13.04.2023.

Damir Žbulj

Još jedna tragična vijest sa sportskih terena. Mladi 15-godišnji nogometaš Samobora Martin Filipčić preminuo je nakon kadetskog dvoboja svoje momčadi s Dugim Selom.

 

"S iskrenim žaljenjem primila sam vijest o tragičnoj smrti Martina Filipčića, mladog igrača NK Samobor. Veliki šok i nevjerica, jer relativno nedavno sam imala prilike Martina i osobno upoznati u Gradskoj upravi, gdje sam ga ugostila i nagradila za odlične ostvarene rezultate na brojnim natjecanjima."

"U ovim teškim trenucima obitelji, prijateljima, suigračima, cijelom klubu i poznanicima zajedno sa svojim zamjenikom izražavam najiskreniju sućut," poručila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.

"U 60. minuti utakmice gostujući igrač broj 21 Martin Filipčić rekao je sucu da se ne osjeća dobro. Sudac ga je uputio prema medicinskom osoblju, no, on je počeo lelujati i pao je na terenu za igru. Pao je u nesvijest, prestao disati i ostao je bez pulsa. Dežurni fizioterapeut i klupski fizioterapeut, vratili su mu disanje i puls dva puta, dok nije došla hitna medicinska pomoć te su ga oni preuzeli i na terenu za igru pružali su mu pomoć desetak minuta te su ga odvezli u KBC Zagreb. Utakmica nije nastavljena jer su igrači jedne i druge momčadi bili vidno potreseni zbog te situacije," ostalo je zabilježeno u službenom zapisniku delegata Krnetića.

Sućut su izrazili i brojni hrvatski nogometni klubovi, ali i ostali sportski djelatnici, kao i Hrvatski nogometni savez.