°C 21

TKD Velika Gorica održao tradicionalni ljetni kamp

07.09.2022.

Damir Žbulj

Uspjehe nastavlja nizati i Taekwondo klub Velika Gorica, koji je ponovno imao natjecateljicu na kadetskom Svjetskom prvenstvu, održanom u Bugarskoj!

Fenomenalna je bila Ema Bakula, koja je u prvom dijelu sezone postala prvakinja Hrvatske u svojoj dobnoj kategoriji, dok je na smotri najboljih mladih svjetskih taekwondo nada osvojila solidno deveto mjesto.

 

Sara Habijančić je ostvarila sjajne rezultate u juniorskoj konkurenciji! Uspješno je skupljala bodove na WTE ljestvici poslije nastupa na Grand Prix turnirima, na kojima je osvojila tri srebra i broncu te se nalazi na sedmom mjestu najboljih juniorki.

"Plan je završiti godinu u TOP 10 kako bi se ostvario kriterij za ulazak u razvojni program perspektivnih sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora," istaknuo je tajnik i trener u klubu Igor Matić pa dodao:

"Kad sve zbrojimo i podvučemo crtu stvarno je odlična polusezona iza nas. No, svaki uspjeh iziskuje i dodatne, ali 'slatke' brige. Ema je prošla pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali isto tako je Sara cijelo ljeto bila aktivna kako bi u drugom dijelu sezone uspjela ostvariti cilj i zadržati se u TOP 10 juniorki na WTE rang listi!"

Ema će krajem studenog na Malti nastupiti na kadetskom Europskom prvenstvu i vjerujemo kako će se boriti za medalju.

TKD Velika Gorica je i ove godine, pored svih svojih obveza, tradicionalno održao svoj Ljetni kamp u Termama Tuhelj, koji je proslavio 11. rođendan, a počeo je krajem kolovoza i trajao je do 3. rujna.

"U kampu je sudjelovalo 35 naših sportašica i sportaša, a sve je ponovno prošlo u odličnom raspoloženju, uz puno treninga, druženja, zabave i raznih drugih aktivnosti. U ostatku sezone očekuje nas još puno izazova i nadamo se kako ćemo ih svladati na najbolji mogući način," zaključio je Matić.

Pozvao je i da se sva zainteresirana djeca, ona iz vrtića i predškolskog uzrasta, prijave na ovaj olimpijski sport i da budu dio taekwondo uspjeha u našem gradu.

"Budite dio onog što je ovaj klub ostvario u proteklih 12 godina. Ovo je klub koji ima medalje s brojnih svjetskih i europskih prvenstava, prvakinje i prvake Hrvatske u svim dobnim kategorijama, ali i više od 60 medalja s državnih nadmetanja. TKD Velika Gorica je osvojio više od 50 odličja na Grand Prix međunarodnim turnirima, a u vitrinama njihovi članova je i više od 500 medalja s domaćih natjecanja."

"Čekamo vas u našem trening centru na adresi Pleška 46, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 18.45, dok smo u Gradskoj sportskoj dvorani u Rakarju iste dane, ali od 19 do 20.15 sati," pozvao je Matić mlade sportske nade na treninge u trofejni velikogorički klub.

Podijeli