°C 13

Tin Kaurić osvojio naslov prvaka i viceprvaka Hrvatske u akvatlonu

21.07.2023.

Damir Žbulj

Biljsko jezero kod Osijeka bilo je domaćin četvrtog izdanja Biljskog Ferivi akvatlona, koji se računao i kao prvenstvo Hrvatske u sprint i standardnom akvatlonu.

Sjajne rezultate ostvario je  Tin Kaurić iz Triatlon kluba Velika Gorica, koji je osvojio titule viceprvaka i prvaka!

Na kraju prvog dijela triatlonske sezone Tin je u sprint akvatlonu, koji se sastoji od 500 metara plivanja i 2,5 kilometra trčanja, s vremenom 00:15:42 osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju...

"U izuzetno teškim uvjetima za sve sportaše, gdje je u kasnim popodnevnim satima temperatura vode bila 30C, a zraka 34C činilo je ovo natjecanje vrlo izazovnim i zahtjevnim. Tin je dobrim plivanjem i odličnim trčanjem na kraju završio drugi. Uz malu taktičku pogrešku na plivanju i izvrsnim trčanjem Tin je uspio osvojiti apsolutno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske, dok je u kategoriji M25 osvojio prvo mjesto," pojasnili su iz goričkog triatlon kluba.

Najbolji je s rezultatom 00:15:25 bio Tin Rebić iz TK Swibir.

U disciplini standardnog akvatlona, koji se sastoji od 2,5 km trčanja, 1 kilometara plivanja i ponovno 2,5 km trčanja, Kaurić je dominirao te je s vremenom 00:31:12 uvjerljivo slavio.

"Natjecanje je krenulo u jutarnjim satima i Tin je od starta zauzeo vodeću poziciju, koju nije ispustio do kraja. Prvim vremenima trčanja i drugim vremenom plivanja ukupno je osvojio prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji Prvenstva Hrvatske, te isto tako prvo mjesto u kategoriji M25," javili su iz TKVG.

Srebrni Tin Rebić zaostao je 34 sekunde, a brončani Matej Bosak je bronce stigao s gotovo minutu i pol slabijim vremenom.

Ova natjecanja bila su i provjera forme pred nastup na Europskom prvenstvu u akvatlonu, koje će se održati u Belgiji krajem kolovoza.

"Sada predstoji mjesec dana priprema i dodatno podizanje forme za još kvalitetniji nastup i dobar rezultat na Europskom prvenstvu," poruka je za kraj ovog dijela sezone.