°C 7

Teška vremena za košarkaše Gorice

19.12.2022.

Damir Žbulj

Nadali su se košarkaši Gorice kako će do svoje treće ovosezonske pobjede doći na gostovanju u Zaboku, kod ekipe koju su na početku sezone već dobili, ali ponovno nisu uspjeli doći do bodova te su sada na samom dnu ljestvice HT Premijer lige.

U otvaranju utakmice imali su i solidnu prednost (11:19), ali domaćin je uspio okrenuti rezultat i na poluvremenu voditi 38:27. Iako je Zabok u trećoj dionici otišao na velikih 14 razlike, tricom Uljarevića na ulasku u zadnjih deset minuta na semaforu je obećavajućih 65:59.

Stisnula je Gorica u završnici, ali je ponovno presudilo nekoliko grešaka i pad koncentracije pa je konačnih 91:84 najbolji pokazatelj o kakvoj je utakmici bilo riječ.

Iako su Bikovi imali čak pet igrača s dvoznamenkastim učinkom, jednostavno to nije bilo dovoljno, jer je ponovno Gorica primila gotovo 100 poena.

Cijele sezone je ključni problem defenziva i slaba igra u obrani.

Opisao je to i trener Turić: "Igrali smo dobro na otvaranju utakmice i onda upadamo u neku 'rupu' i mijenjamo neke napade, koji su do tada prolazili. Neke stvari radimo nepotrebno i Zabok radi veliku seriju 23:4. Mi smo se nešto vratili u trećoj četvrtini i došli skoro do egala. Međutim, koncentracija je pala, ponovo radimo dvije obrambene greške i poraz je bio neminovan. Čestitam Zaboku na pobjedi, a mi idemo dalje," poručio je strateg Bikova.

Ono što sad čeka košarkaše Gorice su dvije utakmice ABA 2 lige na srpskom Zlatiboru, u utorak protiv Sutjeske iz crnogorskog Nikšića i četvrtak protiv domaćina Zlatibora. Goričani su i tamo 'fenjeraši' sa svih pet poraza...

Nakon toga slijedi kratka blagdanska pauza, a Bikovi će se utakmicama u hrvatskom prvenstvu vratiti 7. siječnja, domaćim susretom s Alkarom.

Nadamo se boljim vijestima s košarkaških parketa u 2023. godini.