°C 14

Tektonski poremećaj u HNK Gorica: Nikoličius odlazi u Hajduk, Dambrauskas u Bugarsku

04.01.2021.

Damir Žbulj

Litavac Mindaugas Nikoličius više nije sportski direktor HNK Gorice, a njegov sunarodnjak Valdas Dambrauskas napustio je mjesto trenera turopoljskog prvoligaša!

Veliki je to udarac na dosadašnje funkcioniranje kluba, jer je Nikoličius radio sjajan posao sportskog direktora i bio je kamen temeljac ovakve Gorice.

Nakon smjene Sergeja Jakirovića na mjesto trenera doveo je Dambrauskasa, koji se pokazao kao odlično rješenje, jer je klub pod njegovim vodstvom stigao do treće pozicije, sa samo četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom na kraju prvog dijela sezone.

Upravo je aktualni hrvatski prvak trebao biti protivnik Goričanima već 23. siječnja, no, za nove izazove predsjednik Črnko treba u kratkom vremenu pronaći nove glavne suradnike.

Nikoličius bi trebao postati sportski direktor Hajduka, koji je od Gorice izgubio čak pet posljednjih uzastopnih utakmica na velikogoričkom Gradskom stadionu, a Splićani su i kraj prošle godine dočekali s razmišljanjima o teškom porazu na Poljudu.

"Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke da ode s pozicije sportskog direktora HNK Gorice. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere," izjavio je Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica.

Litavski partner HNK Gorica Gintaras Staniulis dao je suglasnost Nikoličiusu za raskid suradnje.

"Zahvalio bih predsjedniku Črnku, upravi, stručnom stožeru, igračima i navijačima jer sam uživao posljednje tri godine. Bila mi je čast biti dio HNK Gorice, kojoj želim uspješnu budućnost," službeni je oproštaj Nikoličiusa, koji je u Goricu stigao dok je još bila drugoligaš te pametnim 'skautingom' u ovom razdoblju povoljno angažirao 40-ak talentiranih nogometaša, od kojih je većina ispunila očekivanja. Na nekima su zarađena ozbiljna financijska sredstva, poput Atiemwena, Miye, Zwolinskog ili Ndiayea.

Dambrauskas pak postaje novi trener bugarskog Ludogoreca, gdje će imati višestruko veću plaću nego u Gorici.

"HNK Gorica dovršava razgovore s nekoliko eminentnih stručnjaka koji su kandidati za preuzimanje trenerske pozicije. Ime novog trenera bit će uskoro objavljeno,. Uprava kluba odlučna je osigurati potrebne uvjete kako bi momčad nastavila s odličnim rezultatima iz prvog dijela sezone. Cilj je i dalje osiguravanje mjesta na tablici koje će jamčiti sudjelovanje u europskim natjecanjima nakon kraja ove sezone. To će biti sjajan uspjeh u samo 11 godina postojanja HNK Gorice, koja je na put uspjeha krenula iz Treće HNL." oglasili su se iz kluba.

U ponedjeljak 4. siječnja počinju pripreme za nastavak sezone, s novim glavnim trenerom.