°C 7

Superliga u Velikoj Gorici: Odbojkaši Siska privremeni dom pronašli u Gradskoj sportskoj dvorani

26.01.2021.

Damir Žbulj

U Velikoj Gorici igrat će se najbolja domaća muška odbojka. Nažalost, zbog posljedica nedavnih potresa sisačka dvorana služi za prihvat ljudi kojima su stradali njihovi domovi pa će tako odbojkaši OK Sisak svoje treninge i 'domaće' utakmice hrvatske Superlige održavati u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Sve je pokrenuto na inicijativu i zamolbu Hrvatskog odbojkaškog saveza i njihovog tajnika Frane Žanića, inače našeg sugrađanina.

"Sretno našim sportskim prijateljima iz Siska," poručio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

OK Sisak trenutno je na pretposljednjem mjestu ljestvice elitnog odbojkaškog natjecanja u Hrvatskoj s pet osvojenih bodova, koliko ima i OK Zadar. Na samom dnu je OK Rovinj s tek jednom osvojenim bodom, dok je na vrhu osječka Mursa, ispred zagrebačke Mladosti.

Za Sisak nastupaju Matej Blažević, Ivan Senčar, Leonardo Velić, Jasmin Vakufac, Ivan Šarar, Livio Alić, Matija Tepavac, Arnel Duraković, Dominik Šajnić, Leon Wolf, Jasmin Alihodžić, Petar Senjak, Leo Šimić, Jan Basta te Antonio i Petar Jurić, pod vodstvom trenera Mirsada Šarčevića.

Nažalost, zbog aktualnih epidemioloških mjera utakmice se i dalje igraju bez prisustva publike pa velikogorički ljubitelji sporta i odbojke  neće moći iz prve ruke vidjeti najbolje hrvatske klubove u akciji. Nadamo se kako će se i to uskoro promijeniti, ali se isto tako nadamo kako će se sisački odbojkaši uskoro moći vratiti u svoj grad, što bi značilo kako se situacija na stradalim područjima polako vraća u normalu.