°C 29

Stojanovski zabio za slavlje na Šubićevcu

02.04.2022.

Damir Žbulj

Još jednu pobjedu ostvarili su nogometaši Gorice pod vodstvom Samira Toplaka. Nakon što su svladali Hrvatski dragovoljac, remizirali u Osijeku i nadigrali i porazili Rijeku, Goričani su slavili i na Šubićevcu kod Šibenika, a pogodak odluka zabio je u finišu prvog poluvremena Vlatko Stojanovski, na asistenciju Anthonyja Kalika...

Nije ovo bila partija za pamćenje turopoljskog prvoligaša, ali važno je da su osvojena nova tri boda.Toplak je imao problema sa sastavljanjem početne postave, umjesto kartoniranog Brazilca Cruza u prvih 11 upao je Makedonac Stojanovski i na najbolji mogući način je opravdao povjerenje.

Nije bilo niti Muse, umjesto njega je na desni bok uskočio Mitrović, a do kraja sezone izbivat će Suk i Dvorneković.Gorica je kontrolirala dvoboj na Šubićevcu, međutim, nije stvorila previše pravih i opasnih prilika.

Najvažniji trenutak dogodio se u 40. minuti susreta, kad je ubacivanje Atiemwena na drugoj vratnici spustio Kalik, a Stojanovski se najbolje snašao ispred suparničkog vratara.

U samom finišu susreta upravo je Kalik imao priliku dokrajčiti Šibenčane, ali je njegov udarac završio na vratnici.

Domaći su u nekoliko navrata bili opasni, jednom je Krizmanić spasio na gol liniji, dok je pet minuta prije kraja Šimunović malo zakasnio na ubačaj Kvesića...