°C 6

Sopić odveo Goricu na desetodnevne pripreme u Medulin: 'Pokazat ćemo zube' svakom protivniku

02.01.2023.

Damir Žbulj

Uoči nastavka sezone Gorica se odlučila riješiti još jednog igrača. Brazilac Wallace Menezes Dos Santos više nije član turopoljskog prvoligaša, iako je imao važeći ugovor do 2025. godine.

Wallace je stigao u srpnju prošle godine, iz redova austrijskog prvoligaša Lustenaua, ali se 24-godišnji krilni igrač nije nametnuo u Gorici te je upisao tek pet službenih utakmica.

Posljednji put je nastupio početkom listopada na Šubićevcu.

U ovoj 'zimskoj' pauzi klub su napustili Aleksandar Jovičić, Paulius Golubickas, Deni Jurić, Moussa Wague i sada Brazilac Wallace, dok su kadar Gorice 'pojačali' Filip Mrzljak, Slavko Bralić, Kristian Fućak, Vinko Petković, Robert Ćosić i Valentino Majstorović.

Nakon novogodišnjeg slavlja Goričani su se u ponedjeljak uputili u Medulin na desetodnevni nastavak priprema.

"Realno, mogu biti zadovoljan s angažmanom i pristupom igrača, ali normalno je da se uvijek može i mora težiti boljemu," rekao je trener Željko Sopić nakon mjesec dana priprema, a prije puta u Istru.

Očekuje se i dolazak još jednog napadača...

"Nadamo se još nekoj prinovi u napadačkom dijelu, jer ipak se igra za golove. Težimo da se pomaknemo s ovog mjesta na kojem se trenutno nalazimo i treba nam taj profil igrača. U razgovoru s predsjednikom i sportskim direktorom došli smo do zaključka da ćemo ga sigurno dovesti!"

Zdravstveno stanje momčadi nije idealno: "Svi znamo u kojem smo dobu godine, ima viroza, pa može se reći da je pola Zagreba bolesno. Odsutan je bio Pršir, nije bilo Vojtka i Ndockyta, ali svi ostali su u punom trenažnom procesu."

Boravak u Medulinu trebao bi 'galvanizirati' momčad. 

"Najvažnije je da su igrači zajedno, da skupe glave i da se može još bolje trenirati. Nadamo se da ćemo odigrati i dvije, tri dobre pripremne utakmice."

"Kad sam došao u Goricu rekao sam igračima da nam pozicija na tablici ne daje za pravo na previše slobodnih dana. Oni su to dobro prihvatili, shvatili su gdje se nalazimo i što želimo i mislim da je sve u najboljem redu."

"Mislim da polako poprimamo konture ekipe koja neće primati golove iz nekih polušansi, koja će pokazati gard i zube svakom protivniku. Ali, najvažnije je istaknuti da su ovo tek pripremne utakmice i dok delegat ne izađe na teren to se ne računa. Meni je najvažnije da su svi igrači dobili svoju šansu, neki su to bolje ili lošije iskoristili, ali na kraju će travnjak jedini biti mjerodavan," zaključio je Sopić.

Nastavak ove grčevite borbe za opstanak zakazan je za 18. siječnja, kad će Gorica na Gradskom stadionu igrati odgođeni dvoboj s Varaždinom, a već tri dana kasnije će gostovati na Maksimiru kod vodećeg Dinama.

HNL
1. Dinamo 16 +31 41
2. Hajduk 17 +14 35
3. Osijek 17 +8 30
4. Slaven Belupo 17 -10 26
5. Varaždin 16 -2 22
6. Istra 1961 16 -3 20
7. Lokomotiva 17 -6 18
8. Rijeka 17 -10 15
9. Šibenik 17 -9 13
______
10. HNK Gorica 16 -13 7