°C 19

Slavlje Bikova na zadarskom Višnjiku

23.10.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su i drugu ovosezonsku pobjedu u Prvoj muškoj ligi, drugom razredu hrvatske klupske košarke. Slavili su uvjerljivo na gostovanju u Zadru, a ekipa Mirona Češkića je na kraju KK Jazine Arbanasi dobila s 83:67.

Bikovi su na kraju prvog poluvremena otišli na 17 poena razlike, a veliku prednost su uspjeli ovaj put sačuvati u nastavku, za razliku od domaćeg dvoboja sa Zagrebom.

Briljirao je napokon Vito Porobić, koji je odigrao cijelu utakmicu te ubacio 28 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Iskusni Jure Gunjina dodao je 14 koševa i šest skokova, dok je dvoznamenkasti učinak imao i Kristijan Šutalo, uz deset poena i četiri skoka. No, zapažen učinak imali su i ostali momci, poput Lovre i Frana Došena...

"Odigrali smo odličnu utakmicu kroz svih 40 minuta. Ekipa je stvarno pokazala karakter, ostvarili smo prednost na početku i nismo je ispuštali do kraja utakmice. Cijelo vrijeme smo kontrolirali rezultat i radili smo sve što smo se i dogovorili. Bila je izvrsna utakmica s naše strane i čestitam svim svojim suigračima na ovoj pobjedi," poručio je raspoloženi Porobić nakon slavlja, a trener Češkić je dodao:

"Čestitam mojim igračima na pobjedi i odličnom pristupu utakmici. Od prve minute utakmice bili smo koncentrirani i danas je svaki igrač u sastavu dao svoj doprinos pobjedi. Dobro smo trenirali, ispravili smo greške iz prošle utakmice i igrali bez grča. Ono što bih najviše istaknuo je dobra atmosfera unutar ekipe i timski duh. Čestitam ekipi Jazina na fer i korektnoj tekmi i želim im puno uspjeha u ostatku sezone!"

Na ljestvici je Gorica na četvrtom mjestu s dvije pobjede i jednim porazom, kao i Jazine i Hermes Analitica. Maksimalan učinak imaju Vrijednosnice Osijek, KK Kvarner 2010 i KK Zagreb.


U idućem kolu, u subotu od 13. 30 sati, u Gradsku sportsku dvoranu stiže Crikvenica i bit će to prava prilika za prvu domaću pobjedu sezone.


Međutim, nisu ovog vikenda sjajni bili i seniori, nego i juniori KK Gorica, koji su deklasirali Podsused i sada im u kvalifikacijama za plasman u Prvu ligu treba još pobjeda protiv vršnjaka KK Zapad kako bi ušli u finale doigravanja.

Za juniore Gorice pod vodstvom Nikole Piacuna Mudrinić je zabio 17 koševa, Stojanov je dodao 12, Ružić i Dragojević su ubacili po 12 poena, Lacić je zabio 11, a svoj doprinos dali su i Tomić (9p), Baričić (5p), Vukadin (5p), Buzov (5p), Ninić (2p), Svetlošak (2p), Stipić (2p).

 

 

 


(Foto: Nenad Mudrinić, KK Gorica)