°C 9

Sladoljev, Bura i Grizelj predvodili novo slavlje rukometaša Gorice na početku nastavka sezone

01.02.2021.

Damir Žbulj

Očekivanu pobjedu upisali su rukometaši Gorice na početku drugog dijela sezone Paket24 Premijer lige. U Gradsku sportsku dvoranu je u 12. kolu prvog dijela hrvatskog prvenstva stigao Dubrovnik, ekipa s dna ljestvice pa konačnih 30:23 pokazuje i realni odnos snaga na terenu.

Gosti su u otvaranju utakmice bili solidan suparnik, dobro su krenuli u dvoboj, u nekoliko navrata imali i minimalnu prednost...

Međutim, brzo je Gorica postavila stvari na svoje mjesto, preuzela vodstvo, koje nije ispuštala do kraja. Držali su Gospari priključak sve do finiša prvog poluvremena, pet minuta prije predaha bilo je 12:12, ali tada Grizelj postiže dva pogotka u nizu, a Svržnjak s istekom vremena domaćima donosi 'plus tri' za nastavak susreta.

Početkom drugog poluvremena Gorica dodaje gas, raspucao se Lucian Bura, precizni su Čakarić i Tomašić, razlika raste i nakon desetak minuta igre je 21:14 i utakmica je odlučena.

Rutinski su Goričani očuvali veliku prednost i u konačnici stigli do uvjerljivog i zasluženog slavlja.

Predvodio ga je Lucian Bura s osam golova iz 12 pokušaja, a dobro ga je pratio i Domagoj Grizelj s pet pogodaka, uz samo jedan promašaj, dok je briljirao i Tomislav Sladoljev s 13 obrana i gotovo 50 posto uspješnosti!

Kod poraženih su se istaknuli Luka Bevanda s devet golova i vratar Marinko Ševo s 11 uspješnih intervencija.

U subotu je Poreč uzeo bodove u Vinkovcima pa je situacija na vrhu ljestvice ostala nepromijenjena.

Upravo će kod fenjeraša Spačve Gorica gostovati iduće kolo, 6. veljače od 19 sati.