°C 7

Sesaru za rođendan: Drama protiv Osječana i slavlje nakon produžetka!

18.01.2021.

Damir Žbulj

Josip Sesar vratio se na klupu Gorice nakon izolacije zbog korone taman na svoj 43. rođendan! Na kraju je bilo razloga za slavlje, ali su mu njegovi igrači priuštili malo više živciranja od očekivanog. Goričani su svladali Vrijednosnice Osijek 95:86, ali tek nakon produžetka...

Dosta je muke trebalo Bikovima da uhvate pravi ritam, ponovno su većinu utakmice bili u rezultatskom zaostatku, u jednom trenutku su bili i na 'minus 13', ali su još jednom pokazali pravu borbenost i pobjednički mentalitet, kao i 'dužu' klupu, što je u konačnici i presudilo ovaj dvoboj.

Problem je bio u obrani, gosti su prelako dolazili do poena, zabijali su iz svih pozicija. Nakon prvih deset minuta imali su šest razlike, a u drugoj dionici i velikih 13 koševa prednosti (23:36). Bilo je to zvono za uzbunu...

Krešimir Ljubičić je s dva svoja ubačaja započeo seriju Gorice, nadovezao se Kalajžić, trice su pogađali Uljarević i Mašić, a dvije i pol minute prije poluvremena pogotkom Mazalina na semaforu je tek 38:39. Ipak, do poluvremena i Brokeri dolaze do daha i u nastavak dvoboja ulaze s pet poena viška.

Nevjerojatno je kako je Gorica u prvih 20 minuta primila čak 47 koševa.

Velika borba vodila se u drugom dijelu, ali Sesarova momčad tek u finišu treće dionice dolazi do izjednačenja, a ubrzo nakon toga košem Batura i do minimalne prednosti. Niti to nije bilo dovoljno da se prelomi ova utakmica i da krene u željenom smjeru.

U posljednjih deset minuta i dalje ista priča, tvrdoglavi gosti odbijaju kapitulaciju i ovaj zanimljiv dvoboj ulazi u neizvjesnu završnicu.

Na ulasku u posljednju minutu Marko Baković zabija oba bacanja za prednost Gorice 76:74, ali u samoj završnici Pavao Paić ispod obruča gostima osigurava dodatnih pet minuta.

Posljednje tri sekunde imali su Goričani priliku doći do slavlja u regularnom vremenu, ali nakon minute odmora Ivan Majcunić nije uspio realizirati solo prodor.

Osječani su na ovaj susret došli sa skraćenom rotacijom i sve je to došlo na naplatu u produžetku.

Bikovi su 'stisnuli' u obrani, a Baković, Uljarević, Kalajžić i Majcunić svojim ubačajima brzinski rade seriju 9:0 i 'ubijaju' svaku nadu gostima u iznenađenje. Nisu se Brokeri predali, ali jednostavno više nije bilo snage i vremena za povratak u ovaj susret.

Čak šest igrača Gorice imalo je dvoznamenkasti učinak, Kalajžić je predvodio s double-double učinkom od 15 poena i deset asistencija. Baković je dodao 13 koševa, pet skokova i četiri asistencije, a Kovačević 12 poena, sve su bili dalekometni ubačaji.

Gorica je trenutno na vodećem mjestu ljestvice HT Premijer lige s omjerom 13 pobjeda i tri poraza, ali i utakmicom više od Zadra, koji je ove sezone izgubio sam dva susreta. 

Sesara i njegove igrače u narednim danima čeka povijesni međunarodni iskorak, nastup na drugom turniru regionalne ABA 2 lige, kojem je domaćin Banja Luka. Prvi su propustili zbog korone, a sad ih čekaju utakmice protiv podgoričkog Studentskog centra u utorak, dva dana kasnije trebao bi se igrati dvoboj sa skopskim Rabotničkim, a u subotu im je protivnik crnogorski Lovćen 1947.