°C 6

Sesar: Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda, odigrali smo hrabro i to nam se na kraju vratilo

21.05.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ove su sezone već ispisali povijest, regionalnim iskorakom u ABA 2 ligi te pogotovo plasmanom u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Nakon poraza od Zadra na Višnjiku hrvatska košarkaška javnost ih je već 'prekrižila', ali trener Josip Sesar i njegovi igrači vjerovali su u senzaciju, koju su na kraju i ostvarili.

Na parketu Gradske sportske dvorane srušili su favoriziranog suparnika i sada su na samo korak od velikog finala.

Inače to i ne bi bila takva senzacija, ali s obzirom na to da su Bikovi bez Ljubičića, Bakovića i Batura, kako je Mazalin 'zakrpan' za ovu drugu utakmicu, ova pobjeda i veliko slavlje pamtit će se još dugo, i to ne samo u Velikoj Gorici.

"Svakako mi je ovo jedna od najdražih pobjeda, s obzirom na okolnosti i s obzirom na to da smo u velikom problemu s ozlijeđenim igračima. I Mazalina smo 'zakrpali' za ovu utakmicu i mislim da su svi momci odigrali vrhunsku utakmicu i stvarno im od srca čestitam na ovoj pobjedi," naglasio je na početku razgovora trener Sesar.

"Mislim da je ovo jedno veliko iznenađenje i da nitko nije vjerovao u to osim nas. Vjerovao sam ja i dok smo išli u Zadar da im mi možemo parirati, bez obzira što nam nedostaju igrači na poziciji 'petice'..."

"Pripremili smo se dobro, igrači su u prvoj utakmici posjetili kako igra Zadar, a sad su pružili odličnu partiju, bili su pametni, konstantno smo tražili igrača u najboljoj poziciji i onda te na kraju malo i sreća 'poljubi' i nagradi te, ali mislim kako je naša pobjeda apsolutno zaslužena," pojasnio je strateg Bikova.

Velika je ovo i trenerska pobjeda Josipa Sesara nad aktualnim hrvatskim izbornikom Veljkom Mršićem!

"Znao je on kako ćemo igrati, pripremio se, ali nama su ulazili i neki šutevi preko ruke. Ali, odigrali smo hrabro i to nam se vratilo."

Nažalost, Hrvatski košarkaški savez nije imao razumijevanja za klubove prilikom slaganja rasporeda i odlučujući dvoboj za finale igra se već u nedjelju od 18 sati na zadarskom Višnjiku.

"Sad se trebamo dobro odmoriti jedan dan i onda opet dobro pripremiti i pokušati postaviti neke nove taktičke zamisli kao što smo i za ovu utakmicu i vidjeti kamo će nas to dovesti," istaknuo je Sesar.

Možda i ključni trenutak dvoboja bila je dalekometna trica Kapuste, preko ruke Onuakua. Majstorski je pogodio za svoje jedine poene na utakmici!

"Ovo su susreti između četiri najbolja kluba Hrvatske, gdje smo se i mi našli, zasluženo. To su utakmice gdje nema puno otvorenih situacija i tu se moraju isprovocirati akcije za šuteve. Borna je to sjajno pogodio, ali ne treba izdvajati nikoga, momci su zaista odigrali timsku utakmicu, bodrili su se svi međusobno i ponavljam da smo zasluženo pobijedili," poručio je Sesar i 'otkrio' recept za nedjelju:

"Trebamo odigrati ovakvu obranu i šuterski moramo biti još bolje raspoloženi da bismo im mogli parirati. Zadar je i dalje veliki favorit u ovoj seriji, ali sigurno će i on osjećati neki psihološki teret, dok mi idemo dolje rasterećeni!"