°C 16

Sesar nenadano napustio klupu košarkaša Gorice

09.11.2021.

Damir Žbulj

Baš kad su košarkaši Gorice prekinuli negativan niz poraza, 'kao grom iz vedra neba', odjeknulo je kako Josip Sesar više nije trener KK Gorica.

Nakon nekoliko godina i više nego uspješne suradnje Sesar je odlučio kako u ovom trenutku ne može obavljati ovaj posao, a kao uzrok se navode osobni razlozi...

"Na zahtjev trenera Sesara, ponukan osobnim obiteljskim razlozima, došlo je do sporazumnog prekida dugogodišnje suradnje. Nemamo dovoljno riječi zahvale Josipu na svemu što je učinio za naš Klub. Pod njegovim vodstvom ostvareni su najveći uspjesi Gorice! Iskreno se nadamo nekom ponovnom susretu u bliskoj budućnosti“, izjavio je sportski direktor Ljubo Prgomet.

Bilo je jasno kad je Gorica na gostovanje u Slovačkoj otišla bez svog prvog stratega kako nešto nije u najboljem redu, a izgleda kako je legenda hrvatske košarke ostala bez motiva i energije za nastavak suradnje... 

Događa se. I vrhunskim trenerima, a Sesar je pokazao i dokazao kako spada u tu kategoriju! 

Pod njegovim vodstvom momčad KK Gorica je izborila povratak u HT Premijer ligu te je ostvarila značajne uspjehe u hrvatskom prvenstvu, a kao iskorak košarkaši Gorice nastupali su uspješno i u međunarodnim natjecanjima regionalne ABA 2 lige te Alpe Adria Cupu ove sezone.

"Posljednjih šest godina vodio je velikogoričku košarkašku momčad kao glavni trener te je zajedno s klubom izborio najveće uspjehe u klupskoj povijesti..."

"Vodstvo KK Gorica Josipu Sesaru želi puno sreće u privatnom životu te uspjeha u profesionalnom radu kada se za to ostvare uvjeti. Vrata KK Gorice uvijek će mu ostati otvorena," dodao je Prgomet.

Goričani su prošle sezone stigli do polufinala doigravanja, a jedan od najvećih klupskih uspjeha je i plasman u poluzavršnicu Kupa Kreše Ćosića. Pod Sesarovim vodstvom Bikovi su postali važan faktor u hrvatskoj klupskoj košarci, ekipa koja u svakom trenutku može pomrsiti račune Ciboni, Zadru ili Splitu. 

U nastavku sezone ekipu će voditi Sesarov dosadašnji pomoćnik Bože Radoš i voditelj omladinskog pogona, iskusni Mladen Miki Starčević. Sve dok Uprava na čelu s predsjednikom Radovićem ne pronađe dugoročno rješenje.