°C 9

Sesar nakon prvog slavlja: Cijela utakmica je ovisila samo o nama!

20.09.2020.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice savršeno su otvorili novu sezonu, domaćom pobjedom nad Splitom. Bio je to dvoboj u kojem je Sesarova ekipa tri četvrtine dominirala, vodila čak 25 poena razlike, no, u zadnjoj dionici gosti su velikom serijom unijeli malo nervoze u završnicu...

Ipak, razlika je bila prevelika, a igrači su na terenu pronašli način kako da u posljednjoj minuti mirno i sigurno stignu do zasluženog slavlja.

"Prve tri četvrtine smo igrali dobro i motivirano. Čini mi se da je cijela utakmica ovisila samo o nama – i prve tri četvrtine i ova posljednja gdje smo počeli igrati neki 'rukomet'. Mislili smo da je gotovo i stali smo u defenzivnom dijelu. Đoković je imao dva-tri šuta i dao krila svojim igračima koji nisu više imali što za izgubiti. Ipak, bez obzira što je završilo sa samo šest razlike, mislim da utakmica nije došla u pitanje," istaknuo je Sesar nakon dvoboja.

-->> Košarka se vratila: Gorica pregazila Splićane pa u finišu strepila za pobjedu!

Pred televizijskim kamerama navijačima Gorice predstavili su se novopridošli Kalajžić, Ljubičić, Uljarević, Batur i Kovačević, sjajnu partiju pružili su 'starosjedioci' Mazalin i Mašić, a puno će značiti i povratak Bakovića...

Ipak, trener nije mogao u potpunosti biti zadovoljan. Gosti su se vratili iz ponora, prije svega zahvaljujući opuštanju Sesarovih igrača.

"Moram ipak reći da nisam zadovoljan reakcijom nekih igrača pri tom ulazu u zadnju četvrtinu u defenzivnom dijelu, ali mislim da je Mate Kalajžić odigrao jednu pravu zrelu utakmicu i defenzivno dobro pokrivao Đokovića. Čestitke mojim igračima na pobjedi,“ naglasio je Sesar pa zaključio:

"Želio bih izraziti sreću što je sve napokon počelo, već je bilo i nervoze u iščekivanju. Moram biti iskren i reći da nismo uopće znali u kakvoj smo situaciji. Odigrali smo tri, četiri prijateljske utakmice, ali to nije bilo realno i ovo je bio prvi pravi protivnik."

Idući suparnik je Zabok na gostovanju, a onda u Gradsku dvoranu početkom listopada stiže Zadar.

U subotu Vrijednosnice Osijek dočekuju Hermes Analiticu, Dubrava Furnir gostuje kod Alkara u Sinju, dok Adria Oil Škrljevo igra protiv Sonik Puntamike. Zadar u nedjelju igra doma protiv Šibenke, a dvoboj Cibone i Zaboka je odgođen, jer su Vukovi propustili cijele pripreme zbog koronavirusa.

(Foto: HKS, Marin Sušić)