°C 7

Sesar nakon dramatičnog poraza u Draženovom domu: Samo čestitam svojim momcima na odličnoj utakmici

01.04.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice niti treći put ove sezone nisu uspjeli dobiti Cibonu. U velikom derbiju u Draženovom domu igrala se odlična utakmica, a da je bilo malo više svježine i pravednijeg sudačkog kriterija, možda bi na kraju Bikovi i slavili...

Bila je ovo Sesarovoj momčadi šesta utakmica u posljednjih 12 dana i to se odrazilo na završnicu. Međutim, nekoliko dvojbenih odluka 'ljudi u crnom', uz drugu tehničku i isključenje stratega Gorice malo više od dvije minute prije kraja, prelomili su dvoboj na stranu domaćina.

Gorica je bila sjajna većinu dvoboja, do poluvremena je zabila gotovo 50 poena, imala je gotovo uvijek spreman odgovor na sve što se događalo na parketu, a dobar dio susreta imala je i solidnu prednost, u nekoliko navrata i dvoznamenkastu.

Rezultat je bio poravnat sve do tri i pol minute prije kraja (82:82), a onda su Cibosi iskoristili sve što im je servirano i na kraju su došli do 91:84 pobjede.

Ponajbolju ovosezonsku utakmicu odigrao je Lovro Mazalin s 23 ubačena poena i sedam skokova. Mate Kalajžić je bio sjajan sa 16 koševa i osam asistencija, dok je se Uljarević zaustavio na 11 poena.

Cibonu je predvodio Darko Planinić sa 17 koševa, po 14 su dodali Lovro Gnjidić i Mateo Drežnjak, a 13 su zabili Roko Prkačin i Toni Nakić.

"Htio bi samo čestitati svojim momcima na odličnoj utakmici," jasno je strateg Gorice poručio poslije tijesnog poraza.

Osvrnuo se Sesar na povijesni međunarodni iskorak KK Gorica: "Što se tiče krajnjeg rezultata, mogu reći da su mi emocije pomiješane. Nikako se ne mogu oteti dojmu da bismo, da smo sudjelovali na tom prvom balonu, izborili plasman u doigravanje, zbog toga možemo žaliti, ali s druge strane treba reći i da smo pobjedom protiv Sutjeske u zadnjem kolu uspjeli izbjeći play-out, zbog čega možemo biti zadovoljni. Na kraju priče, s obzirom na sve okolnosti, na probleme s koronom, kao i ozljede koje su nas pratile, uključujući i Mazalina i Kalajžića za pojedine balone, moramo biti zadovoljni."

"Igrači su jedva čekali da se krene igrati i jako im je teško palo propuštanje prvog balona. Organizacijski je sve bilo na vrhunskom nivou, počevši od dvorana i hotela, u kojem se maksimalno pridržavalo svih mjera, a na parketu smo imali priliku odigrati osam jakih utakmica, što je vrlo korisno za moje igrače. Nikad nisu imali ovakvo iskustvo igranja jakih utakmica svaka dva dana, zbog čega sam uvjeren da je sve što su prošli veliko bogatstvo za sve njih," dodao je Sesar, koji već razmišlja i o idućoj sezoni:

"Sad je na klubu, odnosno na čelnicima kluba, da procijene je li ovo za njih zadovoljavajuće, a u skladu s tim već je polako i vrijeme da se krene slagati momčad za sljedeću sezonu. Treba već sad krenuti dogovarati ostanak ovih igrača, ali i započeti razgovore s eventualnim pojačanjima. Međutim, sve je to na vodstvu kluba, a za početak treba odrediti budžet i odlučiti u kojem se smjeru želi ići."

Goričanima je ovo sedmi poraz u 27. ovosezonskom nastupu i nalaze se na trećoj poziciji ljestvice HT Premijer lige. Cibona je na omjeru 23-5, Zadar ima jedan poraz manje, a splitski Žuti su na omjeru 21-5.

(Foto: KK Cibona)