°C 8

Senna Ušić Jogunica ambasadorica Europskog prvenstva za odbojkašice u Zadru

09.03.2021.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Senna Ušić Jogunica završila je svoju igračku karijeru, ali je i dalje vezana uz odbojku.

Jedna od najboljih hrvatskih odbojkašica u povijesti osvajala je brojen trofeje i individualne nagrade, a ove godine će pomoći u promociji ženskog Europskog prvenstva, kojem je jedan od domaćina i naš Zadar.

Smotra najboljih reprezentacija Starog kontinenta na rasporedu je od 18. kolovoza do 4. rujna, a hrvatske reprezentativke će se na domaćem terenu na zadarskom Višnjiku od 19. do 26. kolovoza boriti za prolazak skupine i nastavak natjecanja.

Za promociju je zadužena i Senna, koja je do nedavno i sam bila dio te ekipe: ”Igrala sam zajedno s više od polovice ovih djevojaka koje su sada u reprezentaciji i već se unaprijed veselim njihovim utakmicama. Za odličnu su atmosferu same zaslužne, imaju fenomenalnog trenera i uvjete na kojima im čak malo i zavidim!"

"Hrvatski odbojkaški savez ih zaista sjajno prati, pa djevojke imaju sve preduvjete napraviti iskorak u odnosu na ranija prvenstva. Svi se toplo nadamo da će do tada i situacija s pandemijom korona virusa biti pod kontrolom i da će dvorana u Zadru biti pretijesna da primi sve navijače,” najavila je naša velika sportska legenda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovat će 24 reprezentacije, a domaćini su, uz Zadar, još i Beograd, bugarski Plovdiv i rumunjska Cluj-Napoca, dok će zajedno sa Sennom ambasadori prvenstva u Hrvatskoj biti i Barbara Jelić Ružić, Šime Vrsaljko, Marko Popović i Igor Omrčen.

 

U Velikoj Gorici i dalje uspješno djeluje obiteljska tvrtka za proizvodnju prirodne kozmetike Azena.