°C 5

Šandor u Splitu disk bacio gotovo 20 metara: U Tokiju moram srušiti svoj osobni rekord

14.03.2021.

Damir Žbulj

U splitskom Parku mladeži održan je tradicionalni Zimski bacački miting na kojem su nastupili i najbolji hrvatski atletičari i atletičarke s invaliditetom.

Sjajnim rezultatom istaknuo se Velimir Šandor iz velikogoričkog AKOSI Uspon, koji je disk bacio 19,92 metra, što je u ovom trenutku jedan od najboljih ovogodišnjih hitaca u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

Šandor je u svih šest serija disk bacio preko 19 metara...

"Prije svega moram čestitati organizatorima ovog natjecanja koji su omogućili da na početku paraolimpijske godine možemo testirati trenutnu formu. Osobno sam zadovoljan, jer svih šest mojih hitaca su letjeli preko 19 metara. Tehničkom izvedbom sam izuzetno zadovoljan, jer su odlično odrađeni,“ poručio je naš brončani paraolimpijac iz pokupske Opatije.

Službena potvrda odlaska na Paraolimpijske igre u Tokio vrlo je blizu.

"Vjerujem da će disk ići još dalje za dva tjedna na Croatia openu u Puli. Trenutno se nalazim na četvrtom mjestu svjetske rang liste i vjerujem da ću 31. ožujka konačno udariti vizu za odlazak u Tokio na 16. paraolimpijske igre."

Šandor s nestrpljenjem očekuje nove izazove: "U punom sam trenažnom procesu, jer dva puta dnevno imam treninge snage i same tehnike. Na treninzima bacam disk od 1,5 kg, a moj natjecateljski disk težak je jedan kilogram. Tako da, sve u svemu, za početak sezone sam izuzetno zadovoljan..."

"Od većih natjecanja me u lipnju očekuje Europsko prvenstvo u Poljskoj, a potom vjerujem da ću se potući za medalju u Tokiju, jer valja obraniti broncu iz Rija! Za to sigurno moram baciti svoj novi osobni i državni rekord koji je trenutno 20,14 metara," naglasio je za kraj.