°C 24

Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu

10.06.2016.

tomislav

Finalna utakmica goričkog Kupa između Gradića i Udarnika imala je i svečani ton budući da se tom utakmicom od bogate karijere oprostila turopoljska sudačka legenda Dalibor Meić. Proveo je Meić na terenu 21 minutu koliko mu je trajala i karijera, nakon čega je posljednji puta zvižnuo u svoju zviždaljku označivši na trenutak prekid utakmice.

Pokoji stisak ruke s igračima jedne i druge momčadi, prolazak sa suznim očima kroz špalir koji su napravili protimci Gradića i Udarnika, zamjena s Juricom Mihaljem koji je ušao umjesto njega te posljednji pozdrav prema okupljenoj publici definitivno su bili najemotivniji trenutak jučerašanje utakmice.

-Najteži osjećaj u mojoj karijeri. Sretan sam i ponosan, a ujedno i tužan. Ovako se nisam tresao niti prvi puta kada sam došao u Prvu ligu. Ovo je nešto posebno i ovom prilikom se svima zahvaljujem- po izlasku s terena ispričao nam je vidno uzbuđeni Meić.

 


Svog prijatelja u mirovinu su došle ispratiti i njegove kolege; Miličević, Mustapić, Slopko, Petrac i mnogi drugi.

-Bio je ovo trenutak u kojem sam se prisjetio svega lijepog kroz karijeru. Stvarno nemam ništa loše za reći jer sve je bilo lijepo. Težak teren? Sada mi je to teško za reći, meni je svugdje bilo lijepo. Iskreno, pamtim samo lijepe trenutke i svugdje sam se lijepo osjećao- rekla nam je sudačka legenda koja će od sada obnašati dužnost kontrolora.

Stopama oca, danas je krenuo šesnaestogodišnji sin Nikola koji je jučer sudio u predigri finalne utakmice.

-Drago mi je da je on danas tu i da je vidio koliko me se cijenilo- za kraj nam je rekao Dalibor Meić.

Pljesak gledatelja za kraj uspješne karijere

Koliko ga se cijeni pokazao je pljesak okupljenih gledatelja koji su ga tim činom ispratili u zasluženu sudačku mirovinu. Prigodnim riječima od Meića se oprostio i predsjednik Nogometnog središta Velika Gorica Željko Mihalj istaknuvši kako je on jedan od doajena goričkog suđenja.

-Uz pokojnog Katulića, Mikulčića i Petraca on spada u tu veliku četvorku sudaca koji su nekada sudili. On je svojim osebujnim suđenjem, osebujnim kontaktom prema klubovima i ljudima koji rade u klubovima suđenje digao na jednu vrstu povjerenja, bez obzira što su neki mislili da on to radi iz interesa. Ja ga poznajem od malih nogu i znam da je sve radio u iteresu nogometa i suđenja- istaknuo je Mihalj koji također nije mogao suspregnuti suze dodijeljujući mu prigodnu plaketu.

Osim nogometnog Središta, prigodnim poklonima zahvalili su mu se i predstavnici HNK Gorice te sudionici finalne utakmice, Gradići i Udarnik.

 

Galerija slika

Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu Sa suzom u oku Meić otišao u mirovinu