°C 6

Rukometaši Gorice namučili vicprvaka Hrvatske: Borili smo se i gotovo priredili iznenađenje

21.02.2022.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice pružili su odličan otpor favoriziranom našičkom Nexeu, ali na kraju nisu uspjeli iznenaditi viceprvake Hrvatske.

Gromovi su protekli tjedan upisali dvije spektakularne pobjede, u EHF Europskoj ligi protiv snažnog francuskog PAUC-u iz Aix-en-Provencea, dok su u regionalnoj SEHA Gazprom ligi ponovno 'skinuli skalp' skopskom Vardaru.

Osjetio se umoru u ekipi pod vodstvom Branka Tamšea, ali Goričani nisu to uspjeli iskoristiti pa je izostala senzacija.

Još pet minuta prije kraja, pogotkom Luciana Bure s linije sedam metara, na semaforu je 26:26, ali u završnici Našičani koriste greške suparnika i golovima Kavčića i Melića dolaze do vrijednih bodova u borbi za naslov prvaka.

Momčad Andrije Nikolića je prijetila čitavu utakmicu i nije dozvolila Gromovima da u bilo kojem trenutku stvore značajniju razliku.

"Znali smo da su igrači Nexea umorni, ali nismo niti mi bili u boljoj situaciji, jer smo igrali Kup u srijedu, a imamo nešto skraćeni 'roster'. Znali smo da su odlična momčad i da će ih teško itko pobijediti, ali smo se borili i gotovo smo priredili iznenađenje. Nedostajalo je na kraju malo snage i koncentracije. Bili smo rasterećeni, ali nismo imali 'bijelu zastavu'. Nadam se da će biti još dosta ovakvih naših predstava," poručio je nakon dobre partije svojih igrača trener Nikolić.

Čak 12. puta je rezultat u ovom dvoboju bio izjednačen...

Bura je na kraju zabio deset golova iz 14 pokušaja, dok je Laljek precizan bio šest puta, ali je za to također 'potrošio' 14 lopti. Sladoljev se zaustavio na sedam obrana...



Nexe je predvodio iskusni Fahrudin Melić s osam pogodaka, dok je Halil Jaganjac dodao njih pet. Međutim, hrvatski reprezentativac je zbog ozljede morao napustiti teren još krajem prvog poluvremena.

U idućem kolu na rasporedu je najteže gostovanje, kod PPD Zagreba.  

LIGA za PRVAKA, Paket24 Premijer liga
1.        PPD Zagreb    1    1    0    0    31:22    2    
2.        Nexe    1    1    0    0    28:26    2    
3.        Poreč    1    1    0    0    24:23    2    
4.        Sesvete    1    0    0    1    23:24    0    
5.        HRK Gorica    1    0    0    1    26:28    0    
6.        Varaždin 1930    1    0    0    1    22:31    0