°C 9

Rijeka prva testira Žute: Utakmice su najbolja priprema

18.05.2020.

Damir Žbulj

Bliži se početak nastavka prvoligaške sezone, a nogometaši Intera željno iščekuju i prvi pravi pripremni dvoboj, nakon što su proteklog vikenda igrači pod vodstvom Tomislava Ivkovića između sebe odradili trening utakmicu.

'Narančasti' su svladali 'žute' rezultatom 2:1, golovima Coneva i Andrića s bijele točke. Pogodak za poražene postigao je Bilobrk.

Inter će u utorak 19. svibnja od 18.30 sati gostovati kod Rijeke...

"Odradili smo tri tjedna priprema i moram pohvaliti igrače na fenomenalnom radu. Vidjela se želja i kako se svi hoće nametnuti," rekao je između ostalog strateg Ivković, koji je u ovoj pauzi zbog koronavirusa preuzeo momčad od Željka Petrovića i koji ima tešku zadaću - sačuvati zaprešićki klub u prvoligaškom društvu.

"Sada imamo zadatak kroz specifične treninge u potpunosti ekipi priključiti one igrače koji su kasnije počeli s pripremama. Imamo još tri tjedna i vjerujem kako ćemo u dobrom stanju dočekati nastavak prvenstva."

Postoji mogućnost da se u završnici sezone ipak priključi Serder Serderov, ponajbolji igrač Intera.

"On je igrač koji radi razliku. Bilo bi vrlo važno ukoliko bude mogao odigrati barem posljednjih pet, šest kola. Ipak, ako i ne dođe, vjerujem kako ćemo i s ovim igračima ostvariti cilj. Od ranije znam kako Inter ima kvalitetu i ne zaslužuje aktualno mjesto na tablici."

Inter je trenutno na pretposljednjem mjestu, s jednakim brojem bodova kao i Varaždin, a dva manje od Istre 1961.

Nakon susreta s Rijekom na Rujevici u utorak Žute očekuju još dva pripremna dvoboja, 23. svibnja u Koprivnici protiv Slaven Belupa i 29. svibnja kod zagrebačkog Dinama.

"Bitno mi je da igramo i spremamo se za ono što nas očekuje. Bit će naporno, ali utakmice su najbolja priprema. U Rijeci će igrati dvije postave, svaka će dobiti po jedno poluvrijeme i što se mene tiče možemo i primiti i pet golova. No, ovako ćemo se najbolje uigrati," zaključio je Ivković.

Inter u borbu za opstanak i posljednjih deset kola HT Prve lige kreće 5. lipnja na gostovanju u Splitu kod Hajduka.