°C 8

Rendulić: Bilo bi sjajno kad bi Kaliku rođendan bio svaki tjedan

06.11.2021.

Damir Žbulj

Odlično je Gorica odradila neugodno gostovanje u Koprivnici, gdje je prije samo tjedan dana poraz upisao Hajduk. Ekipa Krune Rendulića pokazala je odlučnost i borbenost, vratila se brzinski iz rezultatskog minusa te je pokazala kako se pobjeđuje kada je najpotrebnije.

Posljednje prvenstveno slavlje bilo je početkom listopada u Šibeniku i prije nove reprezentativne pauze ova tri boda su od izuzetnog značaja, kako za poziciju na ljestvici, tako i za atmosferu u momčadi.

Junak je bio Anthony Kalik, koji je zabio oba pogotka u preokretu. I to baš na svoj 24. rođendan!

"Čestitam dečkima na jako dobroj igri! Bili smo zaista kvalitetni, od prve pa do zadnje minute i kontrolirali smo zbivanja na terenu. Bilo bi nepravedno da je završilo drugačije..."

"Ono što me raduje je povratak iz 'minusa', jer smo praktički iz njihovog prvog ulaska u naš kazneni prostor dobili gol. Ali, jako brzo smo se vratili. Izuzetno mi je drago zbog Kalika, jer njega stalno apostrofiram kao igrača koji može jako, jako puno i sigurno svojom kvalitetom može igrati i u puno jačim klubovima. Samo o njemu ovisi hoće li ili neće biti tako. Još mi je draže jer mu je danas rođendan..."

"Ne znam je li ikad zabio dva pogotka glavom i zato će za nagradu dobiti dva paketa Rolly pop lizalica," otkrio je Rendulić pa kroz šalu dodao:

"Bilo bi sjajno kad bi mu rođendan bio svaki tjedan, dok traje sezona!"

Dio igrača Gorice odlazi na reprezentativna okupljanja, dio će dobiti mali predah, ali već za nekoliko dana počinju pripreme za okršaj s Lokosima.

"Zasluženo će tri dana dobiti slobodno i nakon toga se idemo spremati za Lokomotivu. Ne ide nam u prilog što ponovno imamo sedam reprezentativaca, koji će izostati desetak dana, ali smo radosni jer ih imamo sedam. Nadam se da ćemo nakon reprezentativne pauze puno bolje odraditi tu utakmicu, nego zadnja dva puta," istaknuo je trener Gorice pa zaključio:

"Kad je momčad fokusirana od početka, onda uvijek izbaci nekog pojedinca. Ovaj put je to bio Kalik, ali svi su zaista bili jako, jako dobri."

Anthony će se kod trenera pokušati izboriti i za malo dulju pauzu od treninga.

"Dobra je bila utakmica, a ja sam sretan što smo pobijedili, to je najbitnije. Odlično smo ušli u utakmicu, dobro smo izgledali i vjerovali smo da ćemo uzeti sva tri boda..."

"Pitat ću ja 'šefa' za četiri dana. Nikad mi to nije 'prošlo', ali možda ovaj put hoće," kroz smijeh je poručio.

Utakmica s Lokomotivom je na rasporedu 21. studenog na velikogoričkom Gradskom stadionu.