°C 4

Prvi poraz lidera: Renato Sulić i Valter Matošević slavili u goričkoj dvorani

30.11.2020.

Damir Žbulj

Lucian Bura bio je nevjerojatan u pobjedi nad Sesvetama, utrpao im je 14 golova, bez promašaja i njegov izostanak u domaćem dvoboju sa Zametom bio je velik hendikep...

No, rukometaši Gorice prvi ovosezonski poraz doživjeli su zahvaljujući slaboj obrambenoj partiji, jer kad primiš 37 golova, od čega ti je sedam dao neuništivi 41-godišnji Renato Sulić, onda se niti ne možeš nadati pozitivnom rezultatu.

U uvodnim minutama nije se mogao nagovijestiti ovakav rasplet, jer su igrači Andrije Nikolića brzinski napravili razliku i poveli 4:1 i 5:2. No, tada je sve krenulo u krivom smjeru. Gosti do 12. minute dolaze do izjednačenja, a ubrzo i do tri gola prednosti.

Umjesto da minuta predaha koju je pozvao trener Gorice donese stabilnost i mirnoću, Zamet novom serijom pogodaka odlazi na 'plus šest', prednost koju više nije ispuštao do kraja utakmice.

Na predah se odlazi s pomalo nevjerojatnih 12:18 i kad Gorica u jednom poluvremenu primi toliko golova, bilo je jasno kako će bodovi ove večeri put Rijeke.

Početak nastavka bio je kao i početak dvoboja, u znaku Goričana, 17:21 na ulasku u 37. minuti bio je tek tračak nada, no, tada gosti ponovno pronalaze prava rješenja, zabijaju četiri u nizu i nakon toga više zaista nije bilo povratka.

U finišu dvoboja raspucali su se Grizelj i Gal, koji su tek pomogli da ovaj susret ne završi kao potpuna rezultatska katastrofa, nego s 31:37 na semaforu.

Domagoj Grizelj zaustavio se na deset golova, uz tek jedan promašaj, dok je Dominik Gal šest puta bio precizan, iz isto toliko pokušaja na crti. Juro Čakarić imao je 5/5, dok je Bruno Negran dodao četiri pogotka. Purić i Sladoljev imali su četiri obrane, po dvije svaki. Nisu ovaj put imali pravu pomoć obrane i tako se jednostavno ne može do bodova.

Legendarni Renato Sulić, proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac, svjetski prvak iz Portugala 2003. godine, izgleda je jako dobro zapamtio prvi dvoboj s Goricom i poraz u dvorani na Zametu. Odigrao je fantastično i sa sedam golova bio je prvo ime utakmice, iako je sedam za ekipu pod vodstvom Valtera Matoševića dodao i Ljevar, dok je Sorić imao deset obrana.

Gorica je i dalje prva na ljestvici s 11 bodova, ima minimalnu prednost, ali i utakmicu više od konkurencije. Varaždin je još uvijek bez poraza, u posljednjem kolu je remizirao kod Umaga. Poreč je dobio Dubrovnik.

U idućem kolu Nikolićevu momčad čeka derbi u Varaždinu i ovo im je bilo dobro upozorenje za nadolazeće utakmice. Još uvijek nije poznato kad će se igrati ranije odgođeni susreti s Dubravom, Porečom i Bjelovarom.