°C 15

Prva inozemna destinacija za Pericu Vidaka

16.01.2022.

Damir Žbulj

Mladi velikogorički nogometni stručnjak Perica Vidak svoj će trenerski put nastaviti u inozemstvu, a prema još uvijek neslužbenim informacijama to bir trebala biti Latvija.

Vidak je lani otišao iz Kurilovca u Lučko, gdje je planirao stvoriti momčad spremnu za ulazak u Drugu HNL, no, odlučio je i prije ispunjenja tog cilja napraviti novi iskorak.

U Latviji će biti 'desna ruka' osebujnom Tomislavu Stipiću, koji je prije početka aktualne sezone ostao bez posla u Slaven Belupu. S Vidakom bi u inozemstvo trebao i kondicijski trener Miljenko Kumić.

"Godina koja me je trenerski najviše izgradila iz više okolnosti. Prva promjena sredine i odlazak iz domaćeg okruženja. Svakako puno teže i zahtjevnije funkcioniranje. Na kraju, ponos i zadovoljstvo je svakako ogromno, prije svega zbog novih prijateljstava i odnosa. Kako je rekla popularna 'teta' koju svaki klub ima: 'Pero, rijetki su iz ovoga kluba otišli uzdignute glave a ti si to uspio!' Posebna zahvala ide igračima i 'staffu' s kojima sam imao zaista fantastičan odnos, sjajna grupa ljudi," poručio je preko društvenih mreža na oproštaju perspektivni i ambiciozni 31-godišnjak.

"Nakon promjene sredine unutar našeg nogometa, ispred mene je prva inozemna destinacija..."

"Logičan slijed u trenerskom odrastanju. Hvala dečki," zahvalio se na suradnji igračima Lučkog.

 

(Foto: Instagram)