°C 7

Proglašeni najbolji u Velikoj Gorici: Dino i Nina 'obranili' titule, nagrade u rukama rukometašica Udarnika i rukometaša Gorice

23.12.2022.

Damir Žbulj

U pravom blagdanskom raspoloženju, u možda nikad svečanijoj atmosferi, u dvorani POU i ove godine su dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašicama i sportašicama našeg grada, u izboru Zajednice športskih udruga Velike Gorice!

Nagrade su podijeljene u 12 kategorija, a prvi su na pozornicu izašli djelatnici godine, kojima je priznanja podijelio tajnik ZŠUGVG Darko Blažinčić.

Diana Reščić Breko iz HOK Gorica, Gordan Križaj iz Plesnog kluba Megablast, Martina Vugrinović iz ŽRK Udarnik Velika Gorica, Ivana Tolić iz ŽRK Gorica, Anri Targuš iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Matija Kos iz Nogometnog kluba Mraclin, Marijo Treščec iz NK Mladost Obrezina, Tomislav Gligora iz NK Lukavec, Damir Stanilović iz NK Lomnica, Kristijan Kirinić iz NK Vatrogasac Kobilić, Ivan Kovačević iz NK Turopolje i Radmila Đuračić iz Cheerleading kluba Vegasice zaslužili su veliki pljesak ispunjene dvorane.

Velika Gorica nedavno je dobila titulu Grada sporta, a jeda od razloga zbog kojih se tako može nazvati su i mlade nade, koje iz godine u godinu ostvaruju sjajne rezultate u svim sportovima, diljem Hrvatske, ali i inozemstva.

Talentiranim sportašicama i sportašima, priznanje je uručio naš proslavljeni dvostruki srebrni i brončani olimpijac, višestruki svjetski i europski veslački prvak, a od prije par godina i naš sugrađanin, Damir Martin.

Ema Jukić iz karate kluba Velika Gorica, Ema Bakula iz taekwondo kluba Velika Gorica, Antonio Brletić iz karate kluba Centar, Sara Milanović iz ŽRK Gorica, Ema Jagodić iz ŽRK Udarnik, Pavle Brnadić iz HNK Gorica, Tena Pereković iz judo kluba Kokica, Aleksandar Hrženjak iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Niko Cvitaš iz HRK Gorica, Adrian Hren iz judo kluba Pinky, Antonija Jozepović iz OK Velika Gorica, Bartola Pavelić iz Maraton kluba Velika Gorica, Josip Mustač iz plesnog kluba Megablast, Ivana Vidović iz Cheerleading kluba Vegasice, Leona Hrvačić iz akrobatskog r'n'r kluba Gorica, Vita Tot i Noa Goleš iz SPK Vega sada su naše velikogoričke nade, a za koju godinu sigurno ćemo o njima pisati kao o našim pravim sportskim junakinjama i junacima.

Sjajne su bile i plesne točke u koreografiji Megablasta, koje su bile dio revijalnog i zabavnog programa između dodjela nagrada.

Sportašice i sportaši sigurno su jedni od najvažnijih promicatelja našeg grada i cijelog Turopolja, a ove godine za promidžbu velikogoričkog sporta priznanja su zaslužili Sara Habijančić iz TKD Velika Gorica, Paraatletski klub Uspon i njegov predvodnik Velimir Šandor, naš srebrni i brončani paraolimpijac, Akrobatski rock'n'roll klub Gorica i Sportsko plesni klub Vega, odnosno plesni par Ema Tot i Andrija Fabijančić. Nagrade im je uručila predsjednica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth.

Posebna postignuća - prvaci kategorija je koja nagrađuje klubove koji su osvojili naslov prvaka unutar svojih kategorija ili su ostvarili plasman u viši rang natjecanja te su tako promicali vrijednosti goričkog sporta, a ove godine su u toj kategoriji priznanje dobili kadeti i pionira HNK Gorica, koji su izborili plasman u 1. HNL te Nogometni klub ban Jelačić iz Vukovine i NK Meštrica iz Gornje Lomnice.

U jednoj od najprestižnijih kategorija, za trener godine, izabran je Andrija Nikolić iz HRK Gorica, koji već nekoliko godina radi 'čuda' s našim rukometašima. Gorica je pri vrhu hrvatskog rukometa, a ove sezone je ostvarila i povijesni uspjeh plasmanom u treće kolo EHF Europskog kupa.

U konkurenciji su bili Damir Bošnjak (AK Velika Gorica), Luka Bišćan iz HOK Gorica, Slaven Batovanja (NK Lukavec), Igor Matić (TKD Velika Gorica), Goran Živković (Karate kluba Velika Gorica) i Radmila Đuračić (Cheerleading klub Vegasice).

Posebnu nagradu Zajednice sportskih udruga Velike Gorice dobili su ove godine i NK Mraclin i NK Ban Jelačić iz Vukovine za proslavu 90. obljetnice klupskog djelovanja.

Bilo je jako lijepo vidjeti, nakon svih ovih dosadašnjih godina dodjele nagrada u dvorani POU, kako je napokon ugrađen lift za osobne s invaliditetom i kako je Nataša Sobočan svoju nagradu za najbolju sportašicu Velike Gorice osoba s invaliditetom mogla preuzeti na pozornici, a ne kako je to bila praksa do sada. ispred prvih redova publike.

Nataša je ove godine postala čelnica velikogoričkog paraatletskog kluba Uspon, napravila je značajne pomake i u rezultatima i organizaciji, a sve je okrunila titulom pobjednice paraatletske lige, kako u pojedinačnoj konkurenciji, a tako i ekipno, sa svojim klupskim kolegicama i kolegama iz Uspona.

U najistaknutijem dijelu svečanog programa uručene su nagrade za ekipu i momčadi te sportašicu i sportaša Velike Gorice za ovu godinu.

U kategoriji ekipe godine nagradu su preuzele rukometašice Udarnika, koji ove sezone imaju sjajne rezultate u 2. HRL Zapad, dok je momčad godine HRK Gorica. Rukometaši su upravo izborili Ligu za prvaka, među šest najboljih hrvatskih klubova, uspješno su ove sezone nastupali i u Europi, napravili su povijesni iskorak prolaskom u treće kolo EHF Europskog kupa te su zaista jedni od najboljih promotora našeg grada diljem Lijepe naše.

U konkurenciji su još bile šahistice ŠK Polet iz Buševca, seniorke HNK Gorica, kadetska ekipa MK Velika Gorica i kadetkinje Cheerleading kluba Vegasice te Odbojkaši Gorice, koji su prošle sezone nastupali u hrvatskoj Superligi, AK Velika Gorica, MK Velika Gorica i TKD Velika Gorica, svi sa sjajnim rezultatima.

Titulu sportašice godine obranila je Nina Vuković iz MK Velika Gorica, baš kao što je i najbolji sportaš u izboru ZSUGVG ponovno Dino Bošnjak iz AK Velika Gorica.

Nominirane su bile još i Ines Grdenić iz karate kluba Velika Gorica, Sara Habijančić iz TKD Velika Gorica i Franka Meštrović iz plesnog kluba Megablast te Leo Herić iz judo kluba Pinky, Petar Orešković iz karate kluba Velika Gorica i Josip Mustač iz Megablasta.

Sigurni smo kako će nas svi oni i iduće godine razveseliti fantastičnim rezultatima i kako će u naš grad donijeti još pregršt medalja i pehara, kao što su to radili i do sada.

Vrhunac večeri bila je dodjela nagrade za životno djelo, koja je zasluženo pripala Damiru Bošnjaku iz Atletskog kluba Velika Gorica. legendarnom atletskom stručnjaku, tati Dina Bošnjaka, rođenom Velikogoričaninu, koji je prvo kao sportaš osvajao brojne titule, medalje i priznanja, dok već desetljećima odgaja nove atletske, ali i druge sportske šampione!

Na kraju još jedne sjajne svečanosti dodijeljena je još jedna posebna nagrada, naravno, našim zaslužnim nogometašima Anti Budimiru i Marcelu Brozoviću, junacima svjetske bronce iz Katra, koji su prije nekoliko dana na veličanstven način dočekani, prvo u Zagrebu, a onda i u našem gradu. Nažalost, nisu mogli doći osobno na ovu svečanost, ali su u njihovo ime tu bili Brozovićeva menadžerica Marina Mikulić i Budimirova sestra, a nagrade su preuzeli od gradonačelnika Krešimira Ačkara, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića i zamjenika gradonačelnika Nevena Karasa. 

Sve je završilo velikim prigodnim fotografiranjem za dugo i lijepo sjećanje, a već sada znamo kako će i iduće godine naši sportašice i sportaši biti najbolji promotori Velike Gorice i kako ćemo se na kraju 2023. godine još jednom prisjećati njihovih brojnih uspjeha i fantastičnih rezultata!