°C 8

Senzacionalni uspjeh Jelene Buchberger i Badminton kluba Velika Gorica: Imamo prvakinju Hrvatske!

15.09.2021.

Damir Žbulj

Senzacionalni, povijesni uspjeh ostvarila je 15-godišnja Velikogoričanka Jelena Buchberger, koja je pokorila Hrvatsku te se okrunila titulom seniorske badmintonske prvakinje!

Najveći je to uspjeh i spektakularni rezultat u 13 godina postojanja Badminton kluba Velika Gorica.

Jelena je bila zlatna i u konkurenciji do 19 godina!

Prvenstvo Hrvatske održano je u Čakovcu, a u seniorskom finalu je Buchberger bila bolja od šesterostruke hrvatske šampionke Mateje Čiče. Jelena je druga najmlađa prvakinja u ikada, a zasluge za njen razvoj i napredak svakako idu i njenom treneru Nevenu Rihtaru.

 

Brončanim medaljama okitile su se Inga Sadaić i Dora Drvodelić (BK Medvedgrad).

Sjajna je bila i Dora Dragičević iz BK Velika Gorica, koja je u konkurenciji parova osvojila srebro s Dorom Drvodelić (BK Medvedgrad). Bolje su bile Matea Čiča i Katarina Galenić.

Dora Dragičević i Filip Jagar osvojili su brončanu medalju u konkurenciji mješovitih parova. Prvaci Hrvatske postali su Luka Ban i Dora Drvodelić, kojima je u finalu meč predao par Josip Uglešić i Inga Sadaić.

Veliki uspjeh ostvarili su članovi BK Velika Gorica u konkurenciji muških parova. Brončane medalje osvojili su Filip Jagar, Dominik Doko, Vito Buchberger i Filip Antunović.

Prvak Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji je Filip Špoljarec (BK Medvedgrad). Špoljarec se zlatom okitio i u muškim parovima s klupskim kolegom Lukom Banom.


Na istom mjestu održano je i Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore, ponovno uz sjajne rezultate velikogoričkog badmintona.

Rania Vindiš je osvojila titulu U-15 viceprvakinje Hrvatske, dok su Filip Antunović i Jelena Buchberger srebrni u konkurenciji mješovitih parova.

Jelena je u U-19 konkurenciji do zlata stigla pobjedom nad Lunom Šaban iz BK Medvedgrad.

Bio je to 'lud i nezaboravan vikend' u Čakovcu, kako su se slikovito izrazili iz Badminton kluba Velika Gorica, a sigurni smo kako će takvih rezultata i uspjeha tek biti u budućnosti još i više!