°C 6

Povijesna medalja za goričko žensko hrvanje

06.03.2023.

Damir Žbulj

Još jednom su se iskazale mlade nade Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, a posebno se istaknula Elena Karas, djevojčica rođena 2013. godine, koja je na prvenstvu Grada Zagreba i Zagrebačke županije za početnike ostvarila povijesni rezultat te je osvojila prvu žensku medalju za goričko hrvanje.

"Elena je osvojila drugo mjesto i ušla u povijest kluba, a i ujedno i našeg grada, kao prva osvajačica medalje u hrvanju," javio je čelnik i trener kluba Anri Targuš.

"U konkurenciji 235 mladih natjecatelja i natjecateljica iz 11 klubova, naši 'Bikovi' su pokazali borbenost i veliko srce za uspjeh," dodao je.

Na natjecanju je nastupilo je 19 članica i članova goričkog hrvačkog kluba, koji je bogatiji za novih osam medalja.

Jedno zlato, pet srebra i dvije bronce...

"U uzrastu starijih dječaka, u kategoriji do 59 kilograma, u finale su bila naša dva predstavnika, Antonio Dimoski i Emanuel Grgić, a na kraju je gustu pobjedu odnio Antonio," naglasio je Targuš.

U konkurenciji starijih dječaka do 40 kilograma srebro je zaslužio Vedran Hižar, dok je Jakov Noršić u kategoriji do 75 kilograma bio brončani.

Kod mlađih početnika, rođenih 2012., 2013. i 2014 godine, srebrni su bili Mark Grgić, Luka Pauk i Elena Karas.

Kod limača početnik, rođenih 2015. i 2016. godine, Jakov Plazonić zaslužio je brončanu medalju.

Pod vodstvom trenera Anrija Targuša, Darija Dašića i Emanuela Odaka nastupili su još i Mateo Turk, Dario Hižar, Tin Hrenković, Filip Đukić, Sandro Iozzia, Vanja Grgić, Gabriel Ivatović, Teo Crneković, Josip Plodinec, Ivan Dimoski i Vito Kovačić.

"Čestitke malim hrvačima i trenerima na uspjehu te veliko hvala svim roditeljima koji su došli i podržali cijeli klub," za kraj je poručio Targuš.