°C 14

Posudba je bila pun pogodak: Martin Šroler prvo ime Intera ove jeseni!

20.12.2020.

Damir Žbulj

Mladi i talentirani velikogorički nogometaš Martin Šroler proteklu je polusezonu proveo na posudbi u zaprešićkom Interu. Ekipa pod vodstvom Tomislava Ivkovića na kraju je prošle sezone završila u drugoligaškom društvu i Žutima je u novim izazovima igrač poput Šrolera došao kao 'suho zlato'...

Bio je jedan od najvažnijih i najistaknutijih pojedinaca, a u 16 utakmica upisao je sedam asistencija i zabio četiri pogotka, igrajući na poziciji na kojoj se najbolje osjeća.

"Smatram da sam odlaskom na posudbu napravio dobru stvar, posebno što sam imao prilike igrati svaku utakmicu u gotovo kompletnoj minutaži. Zadovoljan sam ostvarenim, ali siguran sam da to može biti još bolje. Ono što mi je najbitnije je da sam igrao na svojoj prirodnoj poziciji ofenzivnog veznog igrača. Za razliku od pozicije krila gdje su me povremeno koristili u Gorici, ovdje sam dobio slobodu u igri na poziciji polušpice i tu se apsolutno najbolje osjećam. Zabio sam četiri gola i ostvario sedam asistencija a posebno dobru utakmicu sam odigrao protiv Dinama," osvrnuo se za VG Danas mladi ofenzivac turopoljskog prvoligaša na posudbi u Zaprešiću.

Inter je trenutno na 13. poziciji ljestvice 2. HNL s 19 osvojenih bodova. U posljednjih pet susreta upisao je dvije pobjede, nad drugim ekipa Dinama, koju s klupe vodi Ivan Prelec, i Hajduka.

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici poraženi su na gostovanju kod Sesveta. Šroler je goste doveo u vodstvo u 35. minuti, ali je domaćin početkom nastavka kreirao preokret. Velikogoričanin Karlo Majić realizirao je kazneni udarac, a Brigić je osigurao slavlje Sesvetama.

"Što se tiče iduće polusezone želja mi je da imam što veću minutažu i da što više igram. Ugovor o posudbi između Gorice i Intera traje do kraja sezone, uz mogućnost povratka u Goricu na proljeće- Ali, to je isključivo odluka Gorice i što god iz kluba odluče ja ću odluku prihvatiti. Za razliku od Gorice, koja ove sezone igra odlično i uzela je puno bodova, nama u Interu ne ide baš najbolje. Krenuli smo jako dobro pa upali u jedno krizno razdoblje i izgubili dosta bodova. Pred kraj smo se opet digli, dobili smo Dinamo i Hajduk i na žalost izgubili zadnje kolo u Sesvetama, gdje smo baš igrali jako dobro," pojasnio je Šroler, koji je početkom prošlog mjeseca proslavio napunio 22 godine. 

Pohvalio je za kraj rad s trenerom Ivkovićem...

"Zadovoljan sam načinom rada, trener Ivković odlično radi i iako imamo mladu ekipu nitko nas nije nadigrao te vjerujem da ćemo u proljeće biti bodovno uspješniji," najavio je talentirani velikogorički 'domaći dečko' i član HNK Gorica na privremenom radu u Zaprešiću.