°C 9

Posramljeni Ivković: Nemamo pravo plakati, prvo se mora srediti financijska situacija

26.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera 'sa stilom' su se oprostili od prvoligaškog društva, novim porazom, čak 15. u tom 'crnom' nizu na putu prema ispadanju.

Sve je krenulo otkazom Samiru Toplaku, koji je preuzeo već otpisani Varaždin i na kraju sjajnim rezultatima majstorski osigurao njihov opstanak. Direktor Laljak obećao je ulazak stranih investitora, za trenera je doveden Crnogorac Željko Petrović, najavljeni su bolji dani, ali ništa od tog se nije dogodilo. Tomislav Ivković doveden je kao 'vatrogasac', ali ovaj požar nije mogao ugasiti.

Zaprešić je ostao bez nogometnog prvoligaša i pitanje je kad će na stadionu Ivan Laljak Ivić ponovno gostovati najbolji hrvatski klubovi, od Dinama, Rijeke i Osijeka pa do Hajduka, koji je u posljednjem ovosezonskom kolu zapečatio sudbinu Žutih.

Splićani su s igračem manje napunili mrežu domaćih, Mijo Caktaš bio je dvostruki strijelac, Grgić je zabio autogol, a precizan je bio i Jradi.
Počasni gol na oproštaju od HT Prve lige postigao je Komnen Andrić.

"Nevjerojatno. Kako se utakmica odvijala nitko nije mogao predvidjeti da ćemo napraviti toliko grešaka. Četiri greške u dodavanjima bile su četiri asistencije za njihova četiri gola. Potvrdili smo da smo zreli za Drugu ligu, jer ovako kako smo igrali, na koji smo način primali golove nemamo pravo plakati," istaknuo je trener Intera. 

"Nije bila dovoljna kvaliteta da smo mogli ostati u ligi ili da smo mogli napraviti nešto više od ovog. Naravno, i ja kao trener koji je došao u četvrtoj četvrtini sezone snosim svoju krivicu, ali i igrači i klub na svoj način. Osjećam se posramljeno, ali i to je nogomet. U ovom kratkom vremenu klub se preko noći mora pripremiti na neke druge uvjete, na neke druge zahtjeve kako bi to izgledalo puno bolje. Moramo se resetirati, kako bismo od nule ponovno krenuli prema tome da budemo 'Div iz predgrađa'," dodao je Ivković pa potvrdio kako će najvjerojatnije nastaviti ovaj posao: 

"Dogovorili smo da ću najvjerojatnij ostati, želim pomoći klubu u nevolji. Naći ćemo se ovaj tjedan, vidjet ćemo koji su ciljevi i zahtjevi, ali prvo je na redu organizacija. Mora se srediti financijska situacija i da onda možemo normalno živjeti i da igrači mogu primati plaće koje zaslužuju svojim radom," poručio je znakovito za kraj.