°C 7

Polet treći u Hrvatskoj u ubrzanom šahu

18.11.2020.

Damir Žbulj

U Crikvenici je održano žensko ekipno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu, a Polet iz Buševca je u pomlađenom sastavu osvojio treće mjesto.

"Zbog epidemiološke situacije prijavilo se šest ekipa, a posljednjih dana odustale su dvije ekipe zbog samoizolacije šahistica koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Na prvenstvu su ipak nastupile najtrofejnije ekipe Hrvatske posljednjih godina," pojasnili su iz kluba.

Polet su u Crikvenici predstavljale juniorke Tereza Dejanović i Mira Trgovac, predvođene velemajstoricom Mirjanom Medić.

Titula prvakinja Hrvatske otišla je u ŠK Liburnija, koji je stigao s najjačom postavom, uvjerljivo dobivši sva tri meča.

Srebro je na kraju pripalo ŠK Draga iz Rijeke, a četvrte su bile šahistice đakovačkog kluba Dama, koja je od Poleta izgubila 2,5:0,5.

 

TREĆE MJESTO I JUNIORSKE EKIPE

U Đurđevcu su odigrana posljednja dva kola II. juniorske lige.

"Za ekipu su u prvih šest kola uglavnom igrale juniorke i dogurale do drugog mjesta, no, završne susrete su sve četiri juniorke propustile jer su bile u izolaciji zbog korone. Srećom osoba koja je imala simptome nije na testu bila pozitivna i sve je prošlo bez problema," pojasnili su Poletovci.

Ekipa je tako zadnja dva kola bila oslabljena, nastupila su i dva kadeta, a s jednim neriješenim rezultatom i jednim minimalnim porazom zauzeli su na kraju treće mjesto s 10 bodova, koliko je osvojio i drugoplasirani Samobor.

Prema 'rejtingu' Polet je bio sedmi nositelj i treće mjesto na kraju je sjajan rezultat.

U Đurđevcu su igrali Karlo Pleša, Nikola Kos te desetogodišnji Vito Jurić i osmogodišnji Gabrijel Šoštarić.

(Foto: ŠK Polet)