°C 9

Pobjednički kraj priprema: Bit ćemo spremni za Varaždin

12.01.2023.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice pobjednički su zaključili dio priprema u Medulinu te su u svoju 'bazu' na Gradskom stadionu vraćaju puni optimizma prije početka nastavka sezone.

Momčad Željka Sopića prvo je u utorak golovima Vujnovića i Jurića s 2:0 svladala crnogorskog prvoligaša Arsenal iz Tivta, a u srijedu je s 3:1 bila bolja od srpskog drugoligaša Radničkog iz Beograda.

Protiv Arsenala su u prvih 11 krenuli Žiger - Raspopović, Steenvoorden, Krizmanić, Vojtko - Suk, Mrzljak - Ndockyt, Pršir, Mitrović - Vujnović, dok su od 68. minute u igri su bili Žiger - Majstorović, Ćosić, Bralić, Matković - Skrbin, Julardžija - Petković, Kapulica, Fućak - Jurić, koji su i protiv Radničkog dobili veću minutažu.

Beograđani su poveli, ali su se Fućak, Kapulica i Jurić pobrinuli za preokret i slavlje.

Glavni cilj novog stručnog stožera je bio popraviti defenzivu, a prema prikazanome u ovom pripremnom razdoblju vidljiv je određeni napredak.

"Bili smo jako umorni svi i najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Drago mi je da sam zabio gol, bitno je da smo kao ekipa pobijedili i da smo izgledali onako kako želimo, uz puno trke i konkretni u napadu. Tako treba biti," istaknuo je nakon utakmice Fućak, koji je ove zime stigao na posudbu iz Osijeka.

Nakon povratka u Veliku Goricu slijedi dvodnevni predah i onda kreću završne pripreme za okršaj s Varaždincima.

"Puno smo radili na ovim pripremama, gotovo mjesec dana, dobro će nam doći sad ova dva dana predaha i bit ćemo spremni za Varaždin. Mislim da je dolazak u Goricu prava odluka za mene, dečki su me super prihvatili."

Prvo je na radu Varaždin u srijedu na Gradskom stadionu u 15 sati, u odgođenom dvoboju 17. kola SuperSport HNL-a.

Tri dana kasnije na rasporedu je gostovanje na Maksimiru kod vodećeg Dinama, nakon toga slijedi okršaj kod Osijeka pa domaći dvoboj sa Šibenikom, prije nova dva gostovanja u veljači, kod Rijeke Sergeja Jakirovića i Hajduka.

'Pakleni' raspored.

Ali, turopoljski prvoligaš jednostavno mora početi skupljati bodove, ako želi sačuvati svoj status u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Još je puno do kraja sezone, čak 20 utakmica i ukupno 60 bodova.

 

(Foto: HNK Gorica)