°C 9

Pobjednički debi 'zlatne' Tene Martinec u dresu hrvatske reprezentacije!

27.09.2021.

Damir Žbulj

Talentirana i perspektivna velikogorička atletičarka Tena Martinec branila je boje Hrvatske u okršaju s vršnjakinjama Slovenije u Čakovcu te je u svom debitantskom nastupu u nacionalnoj vrsti odmah osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju!

Tena je nastupila u disciplini 300 metara, a najbrža je bila s vremenom 40.87, ispred slovenske trkačice Zale Matijašec (41,18) te Hrvatica Josipe Hriberski (41,52) i Laure Matko (41,90). Posljednje su kroz cilj prošle Slovenke Klara Janža (41.96) i Ina Miklavžin (42.12).

Članica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica nastupila je i u 'miješanoj' štafeti 4×300 m. UZ Tenu su trčali još i Josipa Hriberski te Luka Fučko i Roko Dimić.

"Tena fantastično trči drugu žensku izmjenu te nadoknađuje zaostatak za Slovenkama i ostvaruje prednost za Hrvatsku, prije nego su trčali naši dečki. No, svakako se nešto pitalo i protivnike, prednost se istopila i štafeta je u konačnici završila na trećem mjestu," javili su nam iz MK Velika Gorica.

U konačnici je hrvatska kadetska reprezentacija slavila s ukupno osvojenih 368 bodova, dok je Slovenija ostala na 330 bodova.

Ostvareno je ukupno 21 pobjeda i to osam kod kadeta i 13 kod kadetkinja, a među njima je bila i Tena Martinec!