°C 8

Plenum klubova Jedinstvene županijske lige

09.02.2018.

Ivana Crnković

Plenum klubova Jedinstvene županijske lige održan je u Velikoj Gorici na Gradskom stadionu uz prisustvo 11 od 16 klubova kojima su se obratili povjerenik lige Željko Mihalj, povjerenik za suđenje Dragutin Baća, disciplinski sudac Martin Šarić te tajnik Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Svi su se pohvalno izrazili o jesenskoj polusezoni, zbog čega se istome nadaju i u proljetnom dijelu prvenstva.

-Kao povjerenik lige klubovima mogu garantirati da ćemo maksimalno zaštiti regularnost prvenstva. Gledat ćemo da bitne utakmice i one koje će odlučivati o prvaku sude najkvalitetniji suci. Jesenas je suradnja bila korektna, što znači da nam klubove vode ozbiljni i kvalitetni ljudi, zbog čega ne vidim razloga da tome tako bude i na proljeće- ispričao je povjerenik lige Željko Mihalj.

Samo prvenstvo bit će itekako zanimljvo, više momčadi (Lukavec, Bistra, Sutla, Dinamo) ne kriju ambicije za vrh i mogući plasman u 4. NL. No, isto tako zanimljivo će biti i na dnu, jer prema nekim procjenama moguće je da iz lige ispadne pet klubova.

-Pet- šest momčadi bori nam se za vrh, dok ostatak lige mora biti na oprezu da ne uđe u crnu seriju, jer mala je razlika između zone ispadanja i sredine tablice- kaže Mihalj.

Proljetni dio prvenstva kreće drugog vikenda u ožujku, dok se posljednje 30. kolo igra 10. lipnja. (Dr)