°C 14

Oreščanin: Mislim da je pozitivan dojam, bez obzira na poraz

21.03.2021.

Damir Žbulj

Deseti poraz u 11. međusobnom susretu s Dinamom u HT Prvoj ligi upisao je turopoljski prvoligaš ove nedjelje na Maksimiru. Za slavlje Plavih, koji su u četvrtak veličanstvenom pobjedom nad Tottenhamom i plasmanom u četvrtfinale Europske lige ostvarili fantastičan uspjeh, dovoljan je bio pogodak Petkovića na samom početku drugog poluvremena...

Domaćin je u dvoboj ušao u gotovo najjačem sastavu, imao je nekoliko dobrih prilika i za uvjerljiviju pobjedu, no, pamtit će se ogroman promašaj Senegalca Matara u zadnjim sekundi sudačke nadoknade, kad je Gorica mogla šokirati Dinamo i uzeti bod. Ne bi čak niti bilo nezasluženo.

"Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Imalo smo problema i na početku utakmice i na početku drugog poluvremena, kad nas je Dinamo i kaznio. nakon toga smo igrali kao što smo zamislili. Tražili smo da vidimo 'gdje smo i što smo' u odnosu na njih, mislim da je pozitivan dojam, bez obzira na poraz," smatra trener Oreščanin.

Slijedi reprezentativna pauza, Kristijan Lovrić odlazio na okupljanje Vatrenih, Krizmanić i Špikić branit će boje Hrvatske na U-21 Europskom prvenstvu, Mitrović će upisati nastup za U-20 izabranu vrstu, a svojim nacionalnim selekcijama priključit će se Junior Ngouali, Nimely, Doka...

"Dio igrača ide u svoje reprezentacije, mi imamo tri dana odmora, a nakon toga ćemo vidati svoje rane i moramo nastaviti dalje."

Idući mjesec Gorica će na Maksimiru igrati puno važniji dvoboj s Dinamom, vrijedan finala Hrvatskog nogometnog kupa.

"Kad sam vidio njihovu početnu postavu bilo mi je jako drago. Bio je to odličan izazov za nas. Dinamo ima kvalitetu, to se vidjelo i kad samo malo nismo napravili neke stvari na način na koji smo to zamislili, odmah su to iskoristili. Podražaj je bio jako dobar, vidjeli smo što smo htjeli. Sad ćemo to lijepo analizirati i nakon malog odmora krenuti u pripreme za nastavak prvenstva, s malom 'knedlom u grlu' zbog Joeyja."

Matar je u samom finišu susreta promašio nemoguće, no, priliku za 'popravni' imat će početkom travnja, doma protiv Rijeke.

"Bio sam u ravnini, vidio sam tu loptu u golu! Ali, to je nogomet. Dinamo je imao sličnu šansu u prvoj minuti, pogodili su i stativu, to su stvari koje se događaju. Mislim da smo zadnjih 20-ak minuta, možda i zbog njihovog umora, jako smo dobro napravili pritisak i mislim da je gol 'visio u zraku'," zaključio je strateg Gorice, uz želje svom igraču Joeyju Suku za što bržim oporavkom.