°C 14

Okršaj u Poreču odlučit će o četvrtom mjestu u Hrvatskoj

22.04.2023.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice opravdali su ulogu favorita protiv zagrebačke Dubrave te su novom pobjedom došli do četvrte pozicije i na korak od novog izlaska u Europu. Konačnih 36:26 dovoljno govori o razlici u kvaliteti, kao i činjenica da Dubrava još nema niti bod u Ligi za prvaka.

Goričani su bili uvjerljivi i u prvom dijelu, iako se na predah odlazi sa 'skromnih' 17:14, ali sve dvojbe riješene su početkom nastavka i trener Nikolić mogao je u završnici i odmoriti neke igrače.

Raduje povratak Jakova Dujića nakon ozljede, jer njegovi golovi nedostajali su u nekoliko prošlih dvoboja, pogotovo u četvrtfinalu Kupa u Trogiru. Dubravi je utrpao devet komada, koliko i Juro Čakarić. Kajo Cikatić je zabio šest golova, bez promašaja. Tin Tomljanović zaustavio se na pet pogodaka, po tri su dodali Goričanec i Maksimilijan Jurić, a jednom je mrežu Dubrave pogodio i mladi Zvonimir Turkalj. Turčić je imao šest, a Jozepović jednu obranu, dok Sladoljev nije ulazio u igru.

Zbog skraćene rotacije u goričkom sastavu su bili i mladi Filip Grga Zrinušić i Roko Cvitaš, koji strpljivo čekaju svoju priliku u seniorskom rukometu.

Kod poraženih bolji od ostalih Maksimilijan Molc sa sedam golova.

Sezona se bliži kraju, ostala je još jedna utakmica, ali odlučujuća, na gostovanju u Poreču! Ekipa Andrije Nikolića ima dva boda prednosti, u prvom međusobnom dvoboju slavila je 25:23 i jasno je što Gorici treba za osvajanje četvrtog mjesta u Hrvatskoj, što bi bio još jedan veliki uspjeh za naš rukomet.