°C 4

Odluka pada u posljednjem kolu kod Sesveta

07.03.2021.

Damir Žbulj

Cijela sezona Paket24 Premijer lige rukometašima Gorice stat će u jednu utakmicu, u posljednjem kolu regularnog dijela sezone na gostovanju kod trenutno vodećih Sesveta. 

Goričani su na svom terenu 'odradili' posao protiv Bjelovara, upisali ipak očekivanu 35:31 pobjedu i za ostvarenje primarnog cilja i plasman u Ligu za prvaka trebat će im slavlje u dvorani u Jelkovcu.

Otvaranje dvoboja s Bjelovarom bilo je prema željama trenera Andrije Nikolića, Gorica je povela 6:1 i prednost više nije ispuštala. U nastavak susreta ulazi s 'plus šest' i gosti niti u jednom trenutku nisu ozbiljnije zaprijetili. Stigli su u nekoliko navrata na samo tri gola minusa, ali su Goričani uvijek imali pravi odgovor u napadu.

Sigurno kako 31 primljeni pogodak nije idealan, međutim, u listu strijelaca upisalo se čak 12 igrača Gorice, upisana je važna pobjeda i sada igrači imaju dva tjedna za kvalitetnu pripremu odlučujućeg okršaja sezone.

Pred nama je reprezentativno okupljanje i borba Hrvatske za plasman na Olimpijske igre.

Lucian Bura ponovo je bio na visini zadatka, s osam golova iz 12 pokušaja. Odličan je bio i Dominik Gal sa savršenih 5/5, dok je Dominik Novak dodao četiri pogotka iz pet šuteva. Četiri je zabio i Negran (4/7).

Sladoljev je imao samo šest obrana, a Purić tek jednu.

Bjelovar je predvodio Tibor Jurjević s osam zgoditaka.

Na ljestvici Paket24 Premijer lige Gorica je trenutno izvan Lige za prvaka, na petom mjestu s 22 osvojena boda, koliko ima i Dubrava, uz bolji međusobni omjer. Varaždin ima jedan više, dok su na vrhu Poreč i Sesvete s 24 boda.

U posljednjem kolu još Poreč gostuje u Varaždinu, Dubrava će sasvim izgledno uzeti bodove u Dubrovniku, Bjelovar dočekuje Spačvu, dok Umag igra kod Zameta.