°C 4

Odluka o rukometnoj sezoni idući tjedan

15.04.2020.

Damir Žbulj

Nada u povratak sportskih natjecanja ove sezone još uvijek postoji. Odbojku i košarku prije jeseni sigurno nećemo gledati, no, za nogomet i rukomet još uvijek se traže prihvatljiva rješenja u ova izazovna vremena.

Hrvatski rukometni savez prvotno je obustavio sva nadmetanja do 15. travnja, no, konačnu odluku donijet će nakon sjednice Hrvatskog sabora u petak i izmjene Zakona o športu.

"Hrvatski rukometni savez (HRS) je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja 2020., prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja 2020., a u narednih par dana bismo trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora. Sukladno navedenom, do tog trenutka i donošenja nove odluke, nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima," navodi se u priopćenju HRS-a.

Rukometaše Gorice u završnici aktualne sezone čeka Liga za prvaka Paket 24 Premijer lige i četvrtfinale Hrvatskog rukometnog kupa... 

Hrvatski nogometni savez već ranije je donio plan o tri moguća završetka natjecanja, ovisno o epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te odlukama nadležnih tijela.

-->> HNS ima tri opcije za završetak sezone

Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se inačica izmjene kalendara natjecanja primijeniti.

U najtežoj situaciji su pojedinačni sportovi, pogotovo kontaktni, poput taekwondoa i karatea, za koje još nema jasne naznake kada će se i u kojem obliku nastaviti.